Kordsa, BPREG yatırımıyla ileri malzemedeki gücünü biyokompozite taşıyor

Kordsa, BPREG yatırımıyla ileri malzemedeki gücünü biyokompozite taşıyor
Kordsa, küresel lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarında öne çıkan bir aktör olarak, organik lifleri kullanarak endüstriyel biyokompozitler üreten BPREG şirketine stratejik bir yatırım gerçekleştirdi.

Sabancı Holding iştiraki Kordsa, kompozit teknolojilerindeki uzmanlığını artırmak amacıyla sürdürülebilir ileri malzemeler şirketi BPREG'e stratejik bir yatırım yaparak önemli bir adım attı. Türkiye merkezli BPREG, doğal elyaf takviyeli endüstriyel biyokompozitler geliştirerek sentetik kompozitlere çevre dostu alternatifler sunuyor. Kordsa'nın bu yatırımı, şirketin büyüme hikayesine katkı sağlamanın yanı sıra, bilgi ve teknoloji birikimini BPREG ile paylaşma fırsatı yaratıyor.

Kordsa'nın üretim tesisleri, BPREG'in seri üretim süreçlerine ev sahipliği yaparken, BPREG'in ürün portföyü Kordsa'nın dünya çapındaki müşterilere sunulacak. BPREG'in biyokompozit çözümleri otomotiv, mobilite, havacılık, spor aletleri, tüketici ürünleri gibi farklı sektörlerde karbon ayak izini düşürerek yüksek performans ve hafiflik sağlayacak, sürdürülebilir malzemelere geçişi hızlandıracak. BPREG ve Kordsa iş birliğiyle üretilen biyokompozit malzemeler, dış yüzey estetiğinde doğal görünümleriyle gelecekte vaat ediyor.

BPREG'in organik lifler kullanarak geliştirdiği biyokompozit malzemeler, çeşitli sektörlerde kullanılabilecek yüksek performanslı ve sürdürülebilir ürünleri mümkün kılıyor. Bu malzemeler, sentetik kompozitlere kıyasla benzer performans sergilerken düşük karbon emisyonuna sahip. Organik lifler, sürdürülebilir tarım için uygun ve karbonu absorbe ederek çevresel faydalar sağlar. Otomotiv ve diğer endüstriyel sektörlerin ilgisini çeken biyokompozit teknolojileri, gelecekte hızla büyüyen sektörlerden biri olmaya aday.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar