Köpeğinin rengini boyamıştı! Ünlü fenomenin savunması pes dedirtti

Köpeğinin rengini boyamıştı! Ünlü fenomenin savunması pes dedirtti
Sosyal medya fenomeni Sabrina Low, kıyafetlerinin rengine uyması için köpeğinin tüylerini pembe renge boyayarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Sosyal medya kullanıcılarının olumsuz tepkileri üzerine 22 yaşındaki fenomen, yorumları kapatma yoluna gitti. Low, kendisini savunurken "Sadece köpeğimin görünümünü kıyafetimle uyumlu hale getirmek istedim. Onu modaya uygun bir şekilde giydirdim.

uui.jpg

O benim partnerim ve onunla her şeyi paylaşıyorum. İnsanlar, bu tercihimi yanlış anlayarak beni suçladılar ve hatta canavarlıkla suçladı. Oysa o, benim için bir oğul gibidir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

lo.jpg

Sosyal medya kullanıcılarının çoğu, boyanın evcil hayvanın sağlığına olumsuz etkileri olabileceği endişesiyle tepki gösterdi. Sabrina Low henüz bu eleştirilere yanıt vermedi ve tartışmalar devam ediyor.

lool.jpg

HAYVAN TÜYLERİNİN BOYANMASININ ZARARLARI

Hayvan derisi, insan cildinden daha hassas olma ihtimalinden boya maddeleri ciltte tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olur. Bazı boya maddeleri, hayvanın tüylerine uygulandığında ciltten emilerek toksik etkiler yaratır. Bu maddelerin solunması veya yalanması durumunda zehirlenme riski ortaya çıkar.

Boya maddelerinin uygulanması sırasında veya sonrasında, hayvanın tüylerinde kalan kimyasal maddelerin solunması, solunum problemlerini ortaya çıkarır. Tüy dökülmesi ve kalıcı hasarlara neden olur. Hayvan tüylerinin boyanması doğal tüy yapısının bozulmasına neden olur.

Boya maddeleri, hayvanın derisinde kaşıntı, kuruluk ve dermatolojik problemlere yol açar. Bu durum, hayvanın rahatsız olmasına ve tüylerinin yıpranmasına neden olur. Boya maddelerinin zararlı olması karşısında hayvanın zehirlenmesine de yol açar.

Bu sebeplerden dolayı veterinerlerin hayvanlarının tüylerinin boyanmasının doğru olmadığını vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar