Konya'da fırtına çatıları uçurdu ağaçları devirdi

Konya'da fırtına çatıları uçurdu ağaçları devirdi
Konya'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan fırtına uyarısının ardından şehir genelinde etkili olan şiddetli rüzgarlar, birçok olumsuzluğa sebep oldu. Kent merkezinde ve ilçelerde dün gece başlayan rüzgarlar, zamanla fırtına halini aldı ve birçok yerde maddi hasara neden oldu.

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan bir fabrikanın çatısı, şiddetli fırtına nedeniyle çevre yoluna uçtu. Aynı şekilde, şehir genelinde birçok noktada ağaçlar devrildi ve yollar kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Belediye ekipleri, Karayolları ve polis birimleri, olumsuz hava koşullarının etkisiyle yaşanan sorunlarla başa çıkmak için şehir genelinde tedbirler aldı.

Fırtına nedeniyle rüzgar hızı saatte 70 ile 90 kilometreye kadar çıkarken, bazı bölgelerde toz bulutları da gözlendi. Meteoroloji yetkilileri, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de güney ve güneybatıdan fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek, vatandaşların olası risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar