Koç çalışanlarının dijital iş arkadaşı kim?

Koç çalışanlarının dijital iş arkadaşı kim?
Koç Holding, çalışanlarını geleceğin yetkinlikleriyle donatarak yenilikçi teknolojilere odaklanmaya devam ediyor. Bu bağlamda, Koç Topluluğu çalışanları, üretken yapay zeka (Generative-AI) teknolojisiyle tanışarak, KoçGPT uygulaması aracılığıyla iş süreçlerinde bu teknolojiyi kullanmaya başladı.

Koç Holding, 2016 yılından bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı kapsamında, farklı alanlarda yenilikçi teknolojilerle projeleri hayata geçirerek Topluluk şirketlerinin başarılı iş sonuçlarına katkı sağlıyor. Bu program çerçevesinde, dijital araçların iş süreçlerine entegre edilmesi ve çalışanların yenilikçi teknolojilerle güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, Koç Holding, KoçGPT uygulamasını hayata geçirdi.

KoçGPT, Koç Topluluğu çalışanlarına e-posta ve toplantı yönetimi, metin düzenleme, kurumsal terimler, dil çevirisi gibi çeşitli modüllerle ofis çözümleri sunuyor. Ayrıca, etik ilkeler ve uyum politikalarıyla ilgili sorulara hızlı yanıt sağlıyor. KoçGPT, farklı sektörlere hizmet veren Koç Topluluğu şirketlerine, kurumsal bir yapıda tek GPT modeli üzerinden hizmet sunması bakımından dünyadaki benzer uygulamalardan ayrıldı.

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok, Dijital Dönüşüm Programı kapsamında, Topluluk şirketlerinde ileri veri analitiği, makine öğrenimi, yapay zekâ, doğal dil işleme ve nesnelerin interneti gibi dijital teknolojilerle 2 binden fazla proje geliştirdiklerini ifade etti. Dijital Dönüşüm Programı'nın, Topluluk şirketlerinin başarılı iş sonuçlarına ulaşmasında önemli bir faktör olduğunu vurguladı. Kimyonok, Koç Holding olarak çalışanların iş süreçlerini dijital teknolojilerle kolaylaştırarak daha katma değerli faaliyetlere odaklanmalarının önemli olduğunu belirtti. Bu yaklaşımla hayata geçirilen projelerin, süreçlerde verimliliği artıracağına ve çalışan deneyimine katkı sağlayacağına inanılıyor.

Kimyonok ayrıca, ChatGPT lansmanından sonra Koç Topluluğu içinde bu teknolojinin nasıl kullanılabileceğini değerlendirmek üzere yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve KoçGPT'nin hayata geçiş sürecini anlattı. Bu süreçte, katılımcı bir yaklaşımla ilerleyerek 600'den fazla fikir toplandığını ve öne çıkanları projelendirme sürecine girdiklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar