Kızıldeniz’de ticari gemilere saldırı: 2 ölü!

Kızıldeniz’de ticari gemilere saldırı: 2 ölü!
Yemen açıklarında Husiler tarafından Yunanistan'a ait olan True Confidence adlı yük gemisine yönelik yapılan saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı, Husi militanların Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği ilk can kaybı olarak kaydedildi.

Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde ticari gemilere yönelik saldırılarda ilk can kaybı yaşandı. İngiliz ve ABD'li yetkililer, Yunanistan'a ait olan Barbados bandıralı True Confidence adlı yük gemisine Husiler tarafından düzenlenen füze saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiltere tarafından yapılan açıklamada, "En az 2 masum denizci öldü. Bu, Husilerin uluslararası gemi trafiğine yönelik pervasızca füze saldırılarının üzücü ama kaçınılmaz bir sonucudur. Bu saldırılar durdurulmalıdır. En içten başsağlığı dileklerimiz, hayatını kaybedenlerin ve yaralananların aileleriyle birliktedir" ifadelerine yer verildi.

Adı açıklanmayan bir üst düzey ABD yetkilisi de, saldırıda iki denizcinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

kizildenizde-ticari-gemilere-duzenlenen-saldirilarda-2-kisi-oldu-1709757158.webp

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI...

True Confidence adlı gemiye Yemen'in Aden kentinin yaklaşık 50 deniz mili güneybatısında füze saldırısı düzenlendiği ve saldırı sonucu geminin hasar aldığı ve yangın çıktığı ifade edilmişti. Gemide, 15'i Filipinli, 4'ü Vietnamlı, 2'si Sri Lankalı, 1'i Hindistanlı ve 1 Nepalli olmak üzere toplam 20 mürettebat ve 3 silahlı koruma bulunduğu aktarılmıştı.

Gemiyi Liberya'da kayıtlı olan True Confidence Shipping şirketine ait olduğu ve Yunanistan merkezli Third January Maritime şirketi tarafından işletildiği belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar