Kızılay'dan Hatay'da geçici barınma merkezlerine destek

Kızılay'dan Hatay'da geçici barınma merkezlerine destek
Türk Kızılay Bolu Şubesi, Hatay'daki depremzedelere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın 6 Şubat'ında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, Bolu Valiliği koordinasyonunda başlatılan yardım çalışmaları kapsamında şube gönülleri, Hatay'daki geçici barınma merkezlerine yönelik önemli bir yardım faaliyetine imza attı.

Altınözü ilçesindeki geçici barınma merkezlerinde bulunan depremzedelere yönelik olarak gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Kızılay gönüllüleri, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı. Ayrıca, çeşitli konteyner kentlere ulaştırılan 100 adet gıda kolisi, bölgedeki 300 öğrenciye çikolata kutusu ve atıştırmalık çantalarla destek sağlandı.

Türk Kızılay Bolu Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Murat Koca, Bolu'da 1999 Marmara Depremi'ni yaşadıklarını belirterek, "Deprem felaketiyle sarsılan bölgelerdeki insanların acılarını paylaşmak ve dayanışma ruhuyla yanlarında olmak, Kızılay'ın temel görevlerinden biridir. Bu zorlu süreçte Hatay'daki vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardım etmek, onların yaralarını sarmak için çaba gösterdik" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Bolu Şube Başkan Yardımcısı Tuğba Ulusoy da depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bölgedeki insanlara destek olma çabalarının devam ettiğini vurgulayarak, "Depremin acısı hala taze. Biz, Hatay'daki depremzedelere birlik ve beraberlik içinde destek olmak için buradayız. Bu yardım çalışmalarında bize destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar