Kızartma yağı tekrar kullanılır mı? Uzman isim, son noktayı koydu

Kızartma yağı tekrar kullanılır mı? Uzman isim, son noktayı koydu
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kızartma yağları birden çok kez kullanıldığında sağlık için çok zararlı olduğunu söyledi.

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, patates kızartması ve sebze kızartmalarında kullanılan yağın tekrar kullanılmasının sağlık açısından risk taşıdığını belirterek, bu konuda uyarılarda bulundu.

Manavoğlu, sıvı yağın israf olmaması düşüncesiyle biriktirilip, birkaç kez kullanılmasının, kalp damar rahatsızlıklarından kansere kadar çeşitli ölümcül hastalıklara neden olabileceğini vurguladı.

TEKRAR TEKRAR KULLANMAK ÇOK ZARARLI

Patates kızartması ve sebzelerin kızartılmasında kullanılan yağın biriken ve tekrar kullanılan yağların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan Manavoğlu, bu konuda tüketicileri bilinçlendirmeye çalışıyor. Özellikle patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartılmasında kullanılan yağın tekrar tekrar kullanılmasının insan sağlığına zararlı olabileceğini vurgulayan Manavoğlu, bu uygulamanın mide bulantısı, ishal gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini dile getirdi.

Manavoğlu, özellikle patates kızartması için kullanılan yağın en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini, kabak ve patlıcan gibi sebzelerin kızartılmasında ise en fazla 2 kez kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca balık kızartıldıysa aynı yağın tekrar kullanılmaması gerektiğini ve un eklenerek yapılan kızartma yağının da sadece bir defa kullanılması gerektiğini söyledi.

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, bu bilgilendirme ile tüketicilerin sağlıklı ve bilinçli tercihler yapmalarını amaçlıyor. Sağlıklı bir yaşam için doğru gıda seçimlerinin önemine dikkat çeken Manavoğlu, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar