Kiraz üreticisi yeni sezondan umutlu

Kiraz üreticisi yeni sezondan umutlu
Türkiye'de kirazın en erken yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz ağaçlarındaki çiçeklerin bolluğu ve meyveye duran gözlerin yoğunluğu, bölgedeki üreticilere moral oldu.

Türkiye'de kirazın en erken yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz ağaçlarındaki çiçeklerin bolluğu ve meyveye duran gözlerin yoğunluğu, bölgedeki üreticilere moral oldu.

Yıllık ortalama 30 bin dönüm arazide 50 bin ton kiraz üretiminin yapıldığı Şehzadeler ilçesinde üreticiler, sezona hazırlanmaya başladı. Büyük çoğunluğunu parlak kırmızı rengi ve iri taneli yapısıyla "Ziraat 900" cinsi kirazın oluşturduğu ilçede bereketli bir sezon bekleniyor.

"REKOLTE GEÇEN YILDAN YÜKSEK"

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış döneminin üretici adına güzel geçtiğini, ürünü etkileyecek bir don olayının yaşanmadığını belirtti.

Ağaçlardaki çiçeklenme oranının çok iyi olduğunu anlatan Altındağ, "Burada yetişen kiraz, Kuzey Yarım Küre'nin ilk ürünü olduğu için güzel bir gelir bekliyoruz. Üreticimiz bunda sonraki dönemde dolu ya da don ile karşılaşmazsa bu sene hem verimde hem de kalitede iyi bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz." dedi.

İHRACATTA ÇİN PAZARI BEKLENTİSİ

Geçen seneye göre rekoltenin daha yüksek beklendiğini ifade eden Altındağ, "Bu yıl üreticide Çin pazarının açılacağı beklentisi var. İhracatta Çin pazarı da açılırsa üreticimiz için çok büyük bir gelişme olur. Burada ihracatçılarımızın da bu konuda çalışmaları gerekiyor. Çünkü bu bölgenin tamamı ihracata yönelik yetiştirilen kaliteli ürün." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar