Kilise saldırısının kurbanı son yolculuğuna uğurlandı

Kilise saldırısının kurbanı son yolculuğuna uğurlandı
Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan, Kağıthane Hacı Bektaşı Veli Cemevinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul piskopos vekili Massimiliano Palinuro'nun da katıldığı cenaze töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ülkemizin, devletimizin bütün kurum ve kuruluşları hep birlikte teyakkuz halinde teröre geçit vermeyecek, en insani, en vicdani tavırla, dil ile teröre karşı dimdik duracağız" dedi. Tuncer Murat Cihan'ın amcasının oğlu Murat Cihan ise, "Karıncayı bile incitmeyen bir insanı hunharca öldürmek, onların eline ne geçti. Saftı, dünya ile alacak verecekle işi olmayan birisiydi. Melek gibi bir insandı. Onun şansızlığı o an da orada bulunması" ifadelerini kullandı.

kilise-saldirisinda-hayatini-kaybeden-cihan-son-yolculuguna-ugurlandi-4411-dhaphoto1.jpg

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan, Kağıthane Hacı Bektaşı Veli Cemevinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

kilise-saldirisinda-hayatini-kaybeden-cihan-son-yolculuguna-ugurlandi-4411-dhaphoto4.jpg

Yüzde 80 zihinsel engelli raporu bulunan ve annesi ile birlikte Arnavutköy'de yaşayan Tuncer Murat Cihan'ın dün gezmek için Sarıyer'e gittiği öğrenildi.

Cenaze töreni öncesi annesi Nuriye Cihan ve abisi Engin Cihan'ın ayakta durmakta zorlandığı ve anne Cihan'ın tabuta sarılıp ağladığı görüldü.

kilise-saldirisinda-hayatini-kaybeden-cihan-son-yolculuguna-ugurlandi-4411-dhaphoto10.jpg

Cihan'ın annesi ayakta durmakta güçlük çekince sandalyeye oturtuldu. Bayburtlu oldukları öğrenilen Cihan ailesinin taziyeleri cemevinde kabul ettiği cenaze törenine İstanbul piskopos vekili Massimiliano Palinuro, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve sevenleri katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar