Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Yürüyüşü çıkışı

Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Yürüyüşü çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 2.Yıldönümü için ile katıldığı özel yayında “Gazeteciler,iktidara göre farklı düşünenler hapse atılıyordu. Bunlar artarak birikiyordu. Böyle bardağın içine düşen damlalar gibi” ifadelerin kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 2. yıldönümünde KRT, Tele 1, Cem TV, Türkiyem TV’nin ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Gazeteciler, iktidara göre farklı düşünenler, tutuklanıyordu hapse atılıyordu. Bunlar artarak birikiyordu. Böyle bardağın içine düşen damlalar gibi” Dikkat çekici açıklamalarını yaptı.

Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında polisin Kocaeli’ye yaklaşırken polisin yollarını keseceği yönünde duyum aldıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini ve yürüyüşü tamamladıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu “Kocaeli’ye yaklaşırken gişelerde polisin yolu keseceği ifade edildi. Böyle bir şey olursa gişelerde oturacağız dedik” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Gazeteciler, iktidara göre farklı düşünenler, tutuklanıyordu hapse atılıyordu. Bunlar artarak birikiyordu. Böyle bardağın içine düşen damlalar gibi.

Muğla'dan iki belediye başkanımız da vardı, onlarla konuşuyorduk nasıl çözülür neler yapabiliriz diye. O sırada Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını söyledi. Buna karşı bir şey yapılması lazımdı. Tabloya baktığınız zaman giderek ağırlaşan bir tablo vardı.

İktidar bu baskıyı toplum sessiz kaldıkça giderek arttırıyor.

Dolayısıyla ne yapalım diye uzun uzun konuştuk. Sonunda milletvekillerini topladık ve grup toplantısı yaptık genel merkezde. Orada bu yürüyüşün kararını aldık. Bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyordu." “Kocaeli’ne yaklaştığımız bir dönemde. İktidar Bolu’ya falan gidemez diyordu. Kızılcahamam’ı aşamazlar deniyordu. Kocaeli’ye yaklaşırken gişelerde polisin yolu keseceği ifade edildi. Böyle bir şey olursa gişelerde oturacağız dedik. Ama böyle bir engelleme olmadı, biz Maltepe’de yürüyüşümüze tamamladık”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar