Kılıçdaroğlu: Biz halkımızın iradesine güveniyoruz

Kılıçdaroğlu: Biz halkımızın iradesine güveniyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin anayasa değişiklik paketini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararına ilişkin "Öyle anlaşılıyor ki Binali Bey de Devlet Bey de hayal kırıklığına uğramışlar"dedi.

"Biz halkımızın iradesine güveniyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında Ordu dernekleri ve federasyonları üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na, genel başkan yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat eşlik etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek, anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerini paylaştığını, bundan sonra da çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu, El Bab'tan acı haberler geldiğine değinerek, "Özgür Suriye Ordusu'ndan 7 asker hayatını kaybetmiş. Gerçekten son derece üzüntü verici bir olay. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Orada görev yapan, vatani görevini El Bab'ta yapan bütün askerlerimizin can kaybı vermeksizin vatanlarına, evlerine dönmelerini arzu ediyoruz; bu bizim en büyük arzumuz. Umarız ve dileriz yeni şehitler olmadan Türkiye, bir başarı elde eder ve dolayısıyla bu olay da noktalanmış olur." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda kendisine "Referandum sonucunda 'hayır' çıkarsa ne olur? Ülkede bir kaos mu yaşanır?" sorularının sorulduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Hayır, tam tersine Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek. Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine devam edecek. TBMM yasa yapmaya devam edecek. Yine demokratik yöntemlerle komisyonlarda, genel kurulda tartışarak, yasaları olgunlaştırarak çıkarmış olacak. Herkes görevini anayasal sınırlar içinde yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecek. Bu açıdan sandığa giderken bütün vatandaşlarımın, düşünerek sandığa gitmelerini ve oy kullanmalarını istedim. Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bekliyorlardı, 'CHP Anayasa Mahkemesine gidecek. Biz de bunu meydanlarda koz olarak kullanacağız.' Biz milletimize güveniyoruz, bu milletin ferasetine, sağduyusuna güveniyoruz. Sorun sadece Cumhuriyet Halk Partisi sorunu değil, sorun Adalet ve Kalkınma Partisi sorunu değil, sorun Milliyetçi Hareket Partisi sorunu değil, sorun memleket sorunu. Dolayısıyla kararı millet verecektir. Biz milletimize güveniyoruz, sağduyusuna güveniyoruz. Çünkü milletimiz demokrasinin, parlamentonun ne kadar değerli olduğunu, bütün yetkilerin bir kişide toplanmasının Türkiye'yi nasıl felaket bir maceraya sürükleyeceğini de gayet iyi biliyor. O nedenle biz, Amasya Tamimi'nde ne söylendiyse, 'Milletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' dedilerse bu ülkeyi kuranlar, biz de yine bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin milletinin azim ve kararı kuracaktır, güvencesi olacaktır diye düşünüyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar