Kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik çayı neye iyi gelir?

Kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik çayı neye iyi gelir?
Eski tarihlerden beri kullanılan kekik çayı, antiviral ve antioksidan özellikleri bulunan, özellikle soğuk algınlığı ve gribi önleme konusunda fayda sağlar. Kekik bitkisinin yapraklarından elde edilen yaygın bitkisel bir infüzyon olan kekik çayının faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Kekik çayı, eski çağlardan beri bilinen ve antiviral ile antioksidan özellikleriyle öne çıkan, özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olan, kekik bitkisinin yapraklarından elde edilen yaygın bir bitkisel içecektir.

Soğuk algınlığı ve grip gibi semptomların yanı sıra sindirim sorunları ve uykusuzluk gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan kekik çayı, kekik otunun içerdiği vitaminler ve minerallerle de önemli bir besin kaynağıdır. Taze kekik yapraklarından elde edilen bir çay kaşığı, 160 miligrama kadar C vitamini içerirken aynı zamanda manganez, magnezyum, çinko, potasyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller de sağlar.

KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Kekik çayının faydaları oldukça çeşitlidir. Antiviral, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinden dolayı soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletirken, öksürüğü azaltır, iltihapları giderir ve sindirim sistemini düzenler. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirir, boğaz ağrısını hafifletir, uykusuzluğu giderir ve adet ağrılarını hafifletir. Kilo kaybına yardımcı olur, kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düşürür, ciltteki aknelerin iyileşmesine katkı sağlar, fibromiyalji semptomlarını azaltabilir ve multipl skleroz (MS) gibi durumlar için kullanılabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar