Kavak salebi marka haline geliyor

Kavak salebi marka haline geliyor
Samsun'un Kavak ilçesinde üretilen salebin markalaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla bir eğitim programı düzenlendi.

Kavak Yerel Eylem Grubu'nun sponsorluğunda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde belediye, kaymakamlık ve üreticiler arasında yapılan projede, Kavak salebinin markalaştırılması için çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, gelecek nesillere sağlıklı şekilde ulaştırılması için eğitim programları düzenlendi.

İlk programda teorik bilgiler aktarılırken, sonraki eğitimlerde salep ekimi ve hasadı uygulamalı olarak öğretiliyor. Ayrıca, Haziran ayında gerçekleştirilecek 'Kavak Salep Festivali'ne kadar üretici sayısının artırılması hedefleniyor.

Kavak salebi markalaşıyor

Kavak salebi, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yetişen bir bitki olan salepçiçeğinin yumrularından elde edilen bir içecektir. Genellikle sıcak olarak tüketilen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bu içecek, geleneksel bir tat olarak bilinir. Salep bitkisinin yumrularından elde edilen un, süt ile karıştırılarak yapılır ve genellikle tarçın veya kakao gibi malzemelerle süslenir. Ayrıca, Kavak salebi çeşitli sağlık faydalarıyla da bilinir; özellikle sindirim sistemini rahatlatıcı etkileriyle tanınır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar