Kasımpatı Çiçeğinin faydaları nelerdir?

Kasımpatı Çiçeğinin faydaları nelerdir?
Bahçede ya da saksıda kasımpatı çiçeği kolay şekilde yetiştirebilmektedir.

En özel ve beğeni toplayan çiçek türleri arasında kasımpatı geliyor. Çevreye kısa süre içerisinde geniş bir ferah koku yayması sebebiyle insanı zinde tutan ve rahatlatan çiçeklerden biridir. Aynı zamanda farklı renklere bağlı olarak değişik anlamlara sahip olduğunu dile getirmek mümkün.

Örneğin beyaz kasımpatı bolluğu ve masumiyeti temsil etmektedir. Pembe kasımpatı ise şefkat ve sevgiyi temsil eder. Sarı kasımpatı sıcaklık ve sevginin temsilidir. Son olarak mor kasımpatının ise asaleti simgelediğini söylemek mümkündür. Bu doğrultuda beyaz, pembe, sarı ve mor renkleri üzerinden geniş bir yelpazede seçim şansı sunmaktadır.

Kasımpatı dünya çapında 30 farklı türe sahip olan çiçeklerden biridir. Genel olarak sonbaharda açar ve boyları ise yarım metre ile beraber 1 metre arasında değişkenlik gösterir.

Bazılarının ise boyları en fazla 40 santimetreye kadar uzar. Görsel olarak ise oldukça hoş bir yapıya sahiptir ve değişik özellikleri bulunur. Küçüklü büyüklü papatya görünümüne sahiptir. İri katmerli bir yapısı bulunur ve düğme şekillidir. Aynı zamanda irili ufaklı katmerli olan yapıları da yer alır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar