Kasım Gülpınar kimdir? Kasım Gülpınar kaç yaşında, nereli?

Kasım Gülpınar kimdir? Kasım Gülpınar kaç yaşında, nereli?
Son zamanlarda birçok vatandaş tarafından Kasım Gülpınar'ın kim olduğu araştırılıyor. İnsanlar internette Kasım Gülpınar'ın hayatını ve siyasi kariyerini araştırıyor. Peki Kasım Gülpınar kimdir? Kasım Gülpınar kaç yaşında, nereli?

Kasım Gülpınar kimdir?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette başkan adayının kariyerini ve hayatını araştırıyor. Peki Kasım Gülpınar kimdir? Kasım Gülpınar kaç yaşında, nereli?

KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğmuştur. Babası Eyyüp Cenap Gülpınar, AK Parti'li Milletvekili ve Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Kasım Gülpınar, Devlet Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda Siyasi Danışmanlık gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Gülpınar, 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak seçilmiştir. Aynı zamanda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Başkanlığı, Karma Parlamento Komisyonu üyeliği ve Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Gülpınar, Fransızca, İngilizce ve Kürtçe dillerini iyi düzeyde konuşabilmekte olup, Arapça ve Farsça'yı da bilmektedir. Evli olan Gülpınar'ın 3 çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar