Kars’ta bayramda turist yoğunluğu

Kars’ta bayramda turist yoğunluğu
Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte Kars, turistlerin akınına uğradı. Kentte bulunan ziyaretçiler, tarihi ve kültürel noktaları keşfederek sevdikleriyle birlikte keyifli zaman geçiriyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kars, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ani Ören Yeri gibi birçok tarihi ve kültürel zenginliği bünyesinde barındıran Kars, Ramazan Bayramı'nda da konuklarını ağırlıyor.

9 günlük bayram tatilini değerlendirmek isteyen ziyaretçiler, Kars Kalesi, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü, Sarıkamış Katerina Köşkü, Tarihi Osmanlı evleri gibi yerleri ziyaret ederek unutulmaz anlar yaşıyorlar. Kentin geniş kaldırımlarında, Baltık Mimarisi'ne ait tarihi yapılar arasında dolaşarak bol bol fotoğraf çektiriyor.

Kars'a Ramazan Bayramı seyahati için gelen ziyaretçiler, şehrin güzelliklerinden etkilendiklerini belirterek, "Kars çok güzel bir yer, burada olmak bizi çok mutlu ediyor. Her köşesi tarih dolu. Daha önce buraya gelmemiştik ve gerçekten burada olmaktan çok memnunuz" dedi.

Kars Kalesi'nin görkemi karşısında büyülenen ziyaretçiler, "Kale, görkemiyle bizi etkiledi. Her şey burada, kale, kilise, cami, türbe, taş köprü, hamamlar... Bir Kars minyatürü gibisi yok, gerçekten muhteşem bir şehir. Herkesin Kars'ı görmesini tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.

Son bir ay içinde, Doğu ve Turistik Doğu Ekspresleriyle 57 bin 976 kişi Kars'tan başka illere seyahat ederken, Kars'a ise Doğu ve Turistik Doğu Ekspresleriyle 49 bin 704 kişi ziyaret gerçekleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar