Karnabaharın faydaları nelerdir?

Karnabaharın faydaları nelerdir?
Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan karnabaharın sağlık açısından faydaları say say bitmiyor. Karnabahar hangi hastalıklara iyi geliyor? Nasıl tüketilmeli? İşte detaylar…

Birçok şekilde tüketilebilen karnabahar, insan sağlığına büyük katkılar sağlayan şifalı besinler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Hem kızartılarak hem de fırında pişirilerek tüketilebilen, ayrıca tencere yemeği ve salata olarak da kullanılabilen bu sebzenin tadı da oldukça lezzetlidir. Ayrıca düşük kalorili olması nedeniyle kilo vermek isteyenler için ideal bir seçenek olup içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Karnabaharın faydaları arasında sindirimi düzenlemesi, zararlı bakterileri vücuttan atması, yüksek oranda A vitamini içermesi ve katarakt hastalığına engel olması gibi birçok etkisi bulunmaktadır. Ayrıca sinir sistemindeki hücreleri yenileyerek stres ve depresyon riskini azaltır, Alzheimer hastalığına karşı korur, regl sancılarına iyi gelir, idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir ve kansere karşı koruyucu etki gösterir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar