Kargo bekleyenlere kötü haber! Türkiye'nin kargo devi iflas etti

Kargo bekleyenlere kötü haber! Türkiye'nin kargo devi iflas etti
Ünlü kargo şirketi, e-ticaret siteleri ve futbol takımlarıyla yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla bilinen bir şirketti. Kısa süre önce ünlü şirketin konkordato talebi reddedildi ve iflas haberini duyurduğunu açıkladı.

Son yıllarda Türkiye'de iflas haberlerinin artması, farklı sektörleri etkileyerek geniş bir yelpazeye yayılmış duruma geldi.

Son dönemlerde internet alışverişlerinin artmasıyla birlikte kargo sektöründe büyüme beklenirken, taşıma maliyetlerindeki artışlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle Türkiye'nin önde gelen kargo firmaları sürekli küçülme sürecine girmişti. Bu durum, sektördeki ekonomik sıkıntıların bir yansıması olarak değerlendirilirken, özellikle e-ticaret siteleri ve futbol kulüpleriyle yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla bilinen GKN Kargo'nun iflas ettiğini duyurdu.

kargo99.jpg

Ocak ayının başlarında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talebinde bulunan bir şirket, ekonomik zorluklardan kurtulmak için süre talep etti. Ancak mahkeme, sunulan projenin şirketin toparlanmasını sağlayamayacağına inanarak, mali sıkıntılar yaşayan şirkete bir komiser ataması yaparak nihai kararını verdi.

GKN Kargo'nun iflas kararı aldığı duruşmada ortaya çıkan bilgilere göre, şirketin mevcut borcu 563 milyon lira olarak belirlendi. Nisan ayının ilk haftasında gerçekleşen duruşmaya, alacaklılar da katılırken, şirket avukatları kesin mühlet talep etti. Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ve Mali Müşavir Canan Koçyiğit'ten oluşan komiser heyeti tarafından imzalanan 39 sayfalık raporda, "Geçici mühletten faydalanmanın devam etmesi durumunda, alacaklıların durumunun daha da kötüleşeceği" ifadesi yer aldı.

gkn3.webp

Mahkeme, rapor doğrultusunda şirketin iflasına karar vererek tasfiye sürecini başlattı; ancak şirketin tüm şubeleri boşaltıldı ve şirkete ait 2 araç dışında hiçbir varlık kalmadı.

GKN Kargo'nun toplam 563 milyon TL'lik borcunun neredeyse 50 milyon TL'si, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep Spor ve Şanlıurfa Spor gibi futbol kulüplerinin alacaklarından oluşuyor.

gsgsgs.jpg

ŞİRKET BATARKEN ÖZEL JET TUTTU

Şirketin neredeyse hiçbir varlığı olmadığı bilgisi verilirken, Gökhan Akyürek'in konkordato başvurusundan kısa bir süre önce özel jetle seyahat ettiği bilgisinin dava dosyasına girdiği belirtiliyor. Özel jetle İstanbul'a taşınan Akyürek'in seyahatini gerçekleştiren Vatanjet Havacılık AŞ ise 29 bin liralık alacağını tahsil edemediğini mahkemeye bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar