Karadeniz'e 'dalga' formunda müze

Karadeniz'e 'dalga' formunda müze
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga formundaki yapısıyla öne çıkıyor.

Mimar Alişan Çakıroğlu ve Ilgın Avcı tarafından tasarlanan, bu yılki Ulusal Mimarlık Proje Ödülü'ne layık görülen projenin Atatürk Bulvarı'ndaki inşaat çalışmaları devam ediyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında ziyaretçilere kapılarını açacak müzede, yaklaşık 18 bin tarihi eser sergilenecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamlandığında Türkiye'nin sayılı, Karadeniz'in ise en büyük müzesi olacağını ifade etti.

İpekdal, müzenin, barındırdığı özellikler bakımından ilgi çekeceğini ifade ederek, "Genel görünümünü seyrettiğimizde iki dalganın çarpışması şeklinde bir form ortaya çıkacak. Türkiye'de yapılan müzeler içinde de düzayak gezilebilecek müze anlamında önemli özelliklere sahip. Yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alan içinde kafeteryası ve lokantası gibi sosyal alanları dışında 500 kişilik konferans salonu bulunacak." dedi.

Mevcut müzenin çok eski olduğunu ve ihtiyaçlara karşılık vermediğini, bu nedenle eserlerin müzede yeterince sergilenemediğini dile getiren Adnan İpekdal, Amisos Hazineleri başta olmak üzere birçok eserin müzede sergileneceğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar