Karabük'te ölü bulunan Gabonlu öğrenci olayı: Gazeteciler neden gözaltına alındı?

Karabük'te ölü bulunan Gabonlu öğrenci olayı: Gazeteciler neden gözaltına alındı?
Karabük Filyos'ta cansız bedeni bulunan Gabonlu Dina Ibouanga’nın son görüntüleriyle ilgili haber yapan gazetecilerin gözaltına alındığı iddia edildi. Savcılık açıklamasında ise gözaltı kararı verilmediği belirtildi. Gazeteciler ise kendilerini 'sohbet amaçlı çağırdıklarını ancak gözaltına alındıklarını söyledi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın Karabük’te Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunmuş, şüpheli olayla ilgili henüz net bir sonuç ortaya çıkmamıştı. 

Gabonlu öğrencinin son görüntüleriyle ilgili haber yapan DHA kameramanı, DHA muhabiri Ali Sencer Arslan ve ve BRTV muhabiri Murat Özelci gözaltına alındı. 

Karabük’te yemek için bir lokantaya giren Arslan ve Özelci''nin yanlarına sivil polislerin gelerek ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. 

SAVCILIK: GÖZALTI YOK

Olay hakkında Karabük Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Savcılık gazetecilerin gözaltına alınmadığını iddia ederek şu yazılı açıklamada bulundu:

“Bir kısım medya organlarında bir gazetecinin Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur.

26 Mart 2023 tarihinde Karabük ilinde yabancı uyruklu bir öğrencinin ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında Karabük Sulh Ceza Hakimliğinden gizlilik kararı alınmıştır. Gizlilik kararının ilgili gazeteci tarafından bilinmesine rağmen kendisinin savcılık izninin olduğunu söylemek suretiyle bazı görüntülere ulaşıp soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiası üzerine hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 285. Maddesi gereğince söz konusu gazetecinin şüpheli sıfatı ile savunması alınmış olup herhangi bir gözaltı kararı verilmemiştir”

GAZETECİ ARSLAN: "ÖNCE SOHBETE ÇAĞIRDILAR"

Arslan gözaltı gelişmesinin ardından Tele1''den Fırat Yeşilçınar''a yaptığı açıklamada, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bugün yaptığımız haberlerin soruşturmayı ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındık. Ancak öncesinde bize görüşmeye davet ettiklerini, sohbet amaçlı çağırdıklarını söylediler. Emniyete geldiğimizde gözaltına alındığımızı öğrendik. İfademizi verdikten sonra serbest bırakıldık."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar