Kar yağışı hava trafiğini vurdu... İstanbul'a inemeyen uçaklar Antalya'ya gönderildi

Kar yağışı hava trafiğini vurdu... İstanbul'a inemeyen uçaklar Antalya'ya gönderildi
İstanbul'da etkili olan fırtına ve kar yağışı hava trafiğini de vurdu. Sabiha Gökçen Havalimanı'na (SAW) iniş yapamayan uçaklar Antalya'ya yönlendirildi.

İstanbul''da belirli bölgelerde başlayan kar yağışının bütün kenti etkisi altına alması ve günlerce sürmesi bekleniyor.Etkili olan fırtına ve kar yağışı hava trafiğini de vurmuş durumda. Sabiha Gökçen Havalimanı''na (SAW) iniş yapamayan uçaklar Antalya''ya yönlendirildi.

Havacılıkta ''divert'' ifadesi sıklıkla kullanılmakta. Uçağın kalkarken inmeyi amaçladığı piste inemeyip, farklı bir iniş noktasına yönlendirilmesine ''divert'' adı verilmekte. Pegasus Hava Yolları''nın İstanbul varışlı Roma, Frankfurt, Paris, Stockholm ve FlyArystan''ın Turkistan uçakları da divert edilerek  Antalya Havalimanı''na iniş tavsiyesi aldı. 

UÇUŞLAR İPTAL OLMAYA DEVAM EDECEK

İstanbul''da uzun süredir beklenen kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini göstermeye başladı. Özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı''ndaki uçuşların etkilendiği öğrenilirken, önümüzdeki günlerde de birçok uçuş seferinin iptal olması bekleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar