Kapadokya’nın en özel lezzetleri görücüye çıktı

Kapadokya’nın en özel lezzetleri görücüye çıktı
Kapadokya bölgesinin önemli etkinliklerinden biri olan 'Kapadokya Gastronomi Festivali' bu yıl 'Kapadokya’da Bahar Sofraları' temasıyla Kapadokya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

İlki 2022 yılında düzenlenen festival, Kapadokya'nın insan, tarih ve doğa zenginliği üzerinden şekillendi.

Bu yılki etkinlikte Hıdırellez'in geleneksel lezzetleri ön plana çıkarıldı. Katılımcılar doğanın uyanışı ve insanın yeşeren umutlarının bir araya geldiği bu özel etkinlikte Kapadokya'nın gastronomi mirasını keşfetme fırsatı buldu.

ljj.jpg

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya'nın değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan öğle yemeğiyle başlayan etkinlikte bölgeye özgü birbirinden farklı tatlar sunuldu.

Küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı gibi özel lezzetlerin yanı sıra, taze otlu bulgur pilavı, kuzu yahni, kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Etkinlikte konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, bölgenin gastronomik zenginliğinin vurgulanmasının önemine dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar