Kapadokya rekor kırdı: Üaç ayda 500 bin kişi ziyaret etti

Kapadokya rekor kırdı: Üaç ayda 500 bin kişi ziyaret etti
Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya bölgesi, UNESCO Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alan peribacaları, ilginç kaya oluşumları, vadileri, yer altı ve yer üstü kaya şehirleri ile dünya çapında ün kazanmıştır. Yılın ilk çeyreğinde bölgeyi 531 bin 607 kişi ziyaret ederek, turizmdeki potansiyelini bir kez daha gösterdi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya'daki turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü belirtti. Vali Fidan, özellikle bayram tatili süresince tesislerdeki neredeyse yüzde yüzlük doluluk oranının sevindirici olduğunu ifade etti. Geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında kayda değer bir artış yaşandığını vurgulayan Vali Fidan, Kapadokya'nın sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihi mirası, gastronomisi ve yaşam kültürüyle de dikkat çeken bir bölge olduğunu dile getirdi.

Vali Fidan, 2024 yılının turizm sektörü açısından olumlu bir yıl olacağını öngörerek, yılın ilk üç ayında elde edilen verilerin hedeflerine ulaşacaklarını gösterdiğini belirtti. Bölgedeki yaklaşık 50 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu aktaran Vali Fidan, bayram tatili döneminde tesislerde neredeyse tam doluluk yaşandığını da vurguladı.

Kapadokya, geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında yüzde 20'lik bir artış kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar