'Kamuflaj ve şapkayla çıkarmak istediler, kabul etmedim'

'Kamuflaj ve şapkayla çıkarmak istediler, kabul etmedim'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çubuk'ta şehit cenazesinde uğradığı saldırı sırasında sığındığı evden kamuflaj ve şapka giydirilerek çıkarılmak istendiğini, bunu "Buraya nasıl geldiysem öyle çıkacağım" diyerek reddettiğini bildirdi.

'Kamuflajla çıkarmak istediler, kabul etmedim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki makam odasında basın mensuplarının "geçmiş olsun" dileklerini kabul etti.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, dün yaşanan saldırının hoş olmadığını, bunun planlı bir hareket olduğunu söyledi.

Protestoların kabul edilebileceğini ancak saldırı olayının farklı bir şey olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını kaydetti.

Sığındığı evdeki insanların kendisine gayet nazik davrandığını, hatta çay demlediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, evdekilerin "Evimiz yakılır mı?" korkusu da yaşadığını aktardı.

Kılıçdaroğlu, daha önce de Artvin'de saldırıya uğradığını, İstanbul'da kendisine mermi atıldığını hatırlatarak, "Amacın, CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum." dedi.

Olayların ardından sığındığı eve gelen emniyet yetkililerinin, kendisini "kamuflaj ve şapka giyerek" bölgeden uzaklaştırmak istediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Kabul etmedim, nasıl geldiysem öyle çıkacağım dedim." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, hayatında iki defa zırhlı araca bindiğini, bunlardan birinin Artvin'de, diğerinin ise Çubuk'ta gerçekleştiğini kaydetti.

Evde bulunduğu sırada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kalabalığı dağıtmak için yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Akar'a sormak lazım o ifadelerini, o atmosferde mi söyledi, ne demek istedi?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yaşanan olaydaki provokasyonlara dikkati çekerek, sağduyulu davranmak gerektiğini vurguladı.

CHP İL BAŞKANLIKLARI SALDIRIYI KINADI

Şişhane Meydanı'nda bir araya gelen partililer adına konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırıyı kınadıklarını söyledi. 

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkcı ve ailesine de yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, "Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen birtakım paçavralarda kimler CHP ve CHP'lileri hedef gösterdiyse birtakım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehdidinde bulunduysa CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in 'iki büyük eserimden biri' dediği CHP'ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır." değerlendirmesinde bulundu. 

"Bizler ve milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz." diyen Kaftancıoğlu, "Genel Başkanımızı devletin yetkili kurumları korumuyor, koruyamıyorsa CHP koruyacak güçtedir. Bu saatten itibaren İstanbul'da, İstanbul örgütü halkımızla birlikte genel başkanını koruyacaktır." ifadelerini kullandı. 

Saldırıyla ilgisi bulunanların yargı önüne çıkarılması gerektiğini dile getiren Kaftancıoğlu, sorumluluk makamında bulunan herkesin kullandığı dile özen göstermesi gerektiğini kaydetti.

"SAKIN İÇİNİZDEN BİRİLERİNE KİN DUYMAYIN"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu tür saldırıların milletçe karşısında durulacağını anlatarak, "Kime yapılırsa yapılsın bu millet gelir, her birlikte karşı dururuz. Milletçe vakurluğa, sükunete ve Genel Başkanımızın gösterdiği kararlı ama o vatansever tavrına uyma zorunluğumuz var. Bizler bu sürecin aklı, hafızası olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu. 

Ekrem İmamoğlu, partililere de seslenerek, "Sakın içinizden birilerine kin duymayın. Sağınızdaki solunuzdaki başka siyasi görüşlü insanlara kin duymayın. Bizim vatandaşımız , 82 milyon insan adam gibi adamdır. Planlı tasarımlı işlerin derhal açığa çıkmasını istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. 

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye'de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar