Kağıthane Belediyesi ilçeye 60 bin ağaç kazandırdı

Kağıthane Belediyesi ilçeye 60 bin ağaç kazandırdı
Kağıthane Belediyesi, ilçenin çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 60 bin fidan ve ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Belediye, on binlerce fidanı toprağa dikerek, 1 Nisan 2019'dan itibaren her doğan bebek adına bir ağaç dikme geleneğini sürdürüyor.

Dikilen ağaçların üzerinde bebeklerin isimlerinin yazılı olduğu özel levhalar bulunuyor ve aynı sokakta yaşayan ailelere özel olarak ağaçlar dikiliyor. Bu şekilde, çocuklar sokaklarında büyürken ağaçlarla birlikte büyüme fırsatı buluyorlar. Ihlamur, süs armudu, hatmi, süs kirazı, zakkum, süs eriği, manolya gibi çeşitli türler Kağıthane Belediyesi tarafından ilçede doğan bebekler için dikiliyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçe genelinde yeşil alanların artırılması ve ağaçlandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Öztekin, "Kağıthane Belediyesi olarak, gelecek nesillere daha yeşil bir Kağıthane bırakmak amacıyla doğayı korumaya ve yeşil alanları artırmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda, ilçemizde doğan her bebeğimiz için bir ağaç dikerek, onların büyümesine ve doğayla iç içe bir çevrede yetişmelerine katkıda bulunuyoruz. Bu sayede, çocuklarımız ağaçlarla birlikte büyüyor ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişiyorlar" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar