‘Kadınlar kazandıkça yoksulluk da yenilecek’

‘Kadınlar kazandıkça yoksulluk da yenilecek’
‘Girişimcilikte Önce Kadın’projesi, kapsamında Kayseri’de 7 proje kurumundan 1200 kadına 12 danışman öğretmen tarafından girişimcilik ve teknoloji eğitimi verildi. Kadınlar istihdam edilerek ekonomiye katkıları sağlanacak.

‘Kadınlar kazandıkça yoksulluk da yenilecek’

SEBLA DİDEM KORDAY / Günboyu

Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin yeni dönemi kapsamında Kayseri’de gerçekleştirilecek eğitimler başladı. Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojileri ile artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında Kayseri’de, 1200 kadına 12 danışman öğretmen tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları proje ile ilgili, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen projelerden biri olan ’Girişimcilikte Önce Kadın’projesinin amacı sosyal ve ekonomik imkânları kısıtlı kadınlarımızın eğitim yolu ile temel becerilerinin arttırılarak mesleki yeterlilik kazanmalarını, istihdama katılmalarını ve sosyal ekonomik imkânlarının artmasını sağlamaktır. Gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerde en başta kadınlar üretimin içinde yer almaktadır. Bizler de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bunu hedefliyoruz. Genel müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinden belirlenen 72 proje kurumundan 140 danışman öğretmenimiz ile yeni dönemde de hedefimiz 10 ilde 10 bin kadın idi. Sevinerek belirtmeliyim ki mayıs ayı itibariyle hedefimize çok yaklaştık. Kayseri’de de 7 proje kurumundan 12 danışman öğretmenimiz ile 1200 kadına ulaştık. Tüm proje kurumu müdür ve müdür yardımcılarımız ile danışman öğretmenlerimizi kutluyorum” diye konuştu. Proje ile kadınlar hem meslek sahibi olacak, hem üretim yapacak ve de internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sunacağını belirten Abdulhakimoğulları, “Bu amaçla, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin satışını, projenin satış sitesi olan oncekadin.gov.tr üzerinden yapabilmeleri için gerekli altyapı oluşturulmuştur. Projenin sonraki dönemlerinde de içeriklerin e-öğrenme platformuna yüklenerek, uzaktan eğitim yoluyla daha çok kadının Girişimcilik eğitimlerinden faydalanabilmesi için çalışmalara başlanmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, hayatları boyu girişimci olacak kadınları Türkiye’ye kazandıracak olmaktan büyük heyecan duymaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak kadınlarımıza bu yolculuklarında başarılar diliyor ve hayat boyu öğrenen bir Türkiye adına hepinizin yolu açık olsun diyoruz” dedi.

kadınlara örnek olacak

Türkiye ekonomisinin can damarı Kayseri’nin önemli bir girişimcilik potansiyeli barındırdığını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Çağlar boyunca Anadolu’ya ticareti ve girişimciliği öğreten Kayseri’nin, günümüzün dijitalleşme ile her alanda değişen dinamiklerinde de yine öncü rol üstleneceğine inanıyoruz. Kayseri’nin %63 ile Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde olan Dijitalleşme Endeksi Skoru da bunun en önemli göstergesi. Son 5 yıl içinde Kayseri’de 182 milyon TL’yi geçen yatırımlarımıza devam ederek, bu oranı daha da yukarılara çıkartmayı ve Türkiye’nin dijitalleşmesini hızlandırmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmada en önemli unsurlardan biri de hiç kuşkusuz nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız. Ülkelerin gelecekte global rekabette var olabilmesinin ancak kadınların ekonomiye daha fazla katılımıyla mümkün olacağına olan inancımızla, dijital teknolojilerin sunduğu imkanlarla genişleyen girişimcilik fırsatlarını öğrettiğimiz ’Girişimcilikte Önce Kadın’projemiz ile daha fazla kadını ekonomiye katmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, projenin yeni döneminde Kayseri’de eğitim verdiğimiz 1200 kadın ile birlikte bu yıl Türkiye genelinde 10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji eğitimi vereceğiz. Böylece geçtiğimiz yıldan bu yana toplamda 20 bin kadını girişimcilik ile tanıştırmış olacağız. Kayseri’de 1200 kadını eğitme hedefimizi şimdiden yakalamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve Kayserili kadınları tebrik ediyoruz” dedi.

Başvurular

Eylül’de

sona eriyor

Projenin yeni döneminde eğitim içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-öğrenme platformuna yükleniyor ve bu sayede çok daha fazla kadın eğitimlerden yararlanabilecek. Eğitim almaya başlayan kursiyerler, ürünlerinin satışını projenin online satış sitesi olan oncekadin.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek. Siteye üye olan kursiyerleri teşvik etmek için kasım ayında düzenlenecek olan ‘Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’ ile başarılı kadınlar ‘Cansuyu sermayesi’ ile ödüllendirilecek. Yarışmanın başvuruları 30 Eylül’de sona erecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar