Kadın muhtar adayı 8 azasını da kadınlardan seçti: 4 erkeğe karşı yarışıyorlar

Kadın muhtar adayı 8 azasını da kadınlardan seçti: 4 erkeğe karşı yarışıyorlar
Diyarbakır Yenişehir'de bir ev kadını olan Fatima Kantar, yerel seçimlerde mahallesinde muhtar adayı oldu. 8 azasını da kadınlardan seçen Fatima Kantar, 4 erkek adaya karşı mücadele edecek.

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi’nde muhtarlığa adaylığını koyan ev kadını Fatima Kantar, 8 azasını da çeşitli mesleklerden olan kadınlardan seçti. 2 çocuk annesi olan Kantar, azaları Fatma Er, Seyhan Kutlu, Gülay Sain, Gülden Aktaş Ulucan, Deniz Erdoğan, Hasine Oruç, Fatma Bakır ve Derya Erdoğan Maviceoğlu ile birlikte kapı kapı dolaşarak oy talep etti. Fatima Kantar, “22 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Birebir mahallenin sorunlarını bildiğim için 8 kadın aza ile beraber bu yola baş koyduk. İnşallah güzel şeyler yapacağız. ‘Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir’ sloganıyla bu yola devam edeceğiz. Hep beraber, biz kadınlar başaracağız. Mahallemin sorunlarını bildiğim için, yerel yönetimlerle beraber koordineli bir şekilde çalışacağız. Ben mahallemin dili olacağım, mahallem için köprü olacağım. Bütün sorunları tek tek çözeceğiz. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir sloganıyla beraber biz bu yola çıktık. Ve azalarımı da 8 kadından oluşturdum. Güzel bir destek alıyorum. İnşallah başaracağız” ifadelerini kullandı.

kadin-muhtar-adayi-8-azasini-da-kadinla-33165-1.jpg

‘KADIN MUHTAR MAHALLEMİZE DAHA FAYDALI OLACAK’

Kantar’ın 8 azasından biri olan Seyhan Kutlu, teklifi aldığında çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Kooperatif Mahallesi 8 kadın azadan biriyim. Bana bu yönde teklif geldiği zaman çok mutlu oldum. Bizim mahallemin kadın muhtar adayına ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Ve kadın muhtarın mahallemize daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Zaten biz kadınların daha güzel işler yapabileceğine inandığım için kabul ettim” diye konuştu.

kadin-muhtar-adayi-8-azasini-da-kadinla-33165-2-001.jpgMahalle sakinlerinden olan Salih Kalır da “Özellikle kadın elinin değdiği her yer mükemmel olur. Kadına değer veren herkes oylarını Fatima Kantar’a versin” sözlerini kullandı.

kadin-muhtar-adayi-8-azasini-da-kadinla-33165-6-001.jpg

kadin-muhtar-adayi-8-azasini-da-kadinla-33165-7-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar