Kabuklarını sakın çöpe atmayın! İçine limon suyu sıkıp kaynatın etkilerine siz de inanamayacaksınız

Kabuklarını sakın çöpe atmayın!  İçine limon suyu sıkıp kaynatın etkilerine siz de inanamayacaksınız
Ayva kabukları, genellikle çöpe atılan bir atık olarak görülse de, onların mucizevi etkilerini keşfetmek için biraz dikkat etmek gerekiyor. Limonla birleştirdiğinizde ortaya çıkan çay, sadece lezzetli değil, aynı zamanda şifa deposu.

Ayva kabuğu çayı tarifi oldukça basit. Birkaç ayvanın kabuğu, çekirdek yatağı ve çekirdekleri, üzerini geçecek kadar su, birkaç tane karanfil ve isteğe göre kabuk tarçın ile çaydanlığa atılıp kaynatılıyor. İşte bu kadar. Hazır olan çayınızı bir dilim limonla tüketmek ise hem lezzetini artırıyor hem de sağlık yararlarını artırıyor.

Uzmanlar, bu çayın günde bir bardak içilmesinin yeterli olduğunu belirtiyorlar. Aşırı tüketiminin zararlı olabileceğine dikkat çekiyorlar. Ancak, düzenli olarak tüketildiğinde, ayva kabuğu çayının saymakla bitmeyen faydalarından yararlanabilirsiniz.

46773.jpg

Ayva kabukları, cildi nemlendirir ve yumuşatırken, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önler ve içerdiği lifler sayesinde tokluk hissi verir, böylece kilo kontrolüne yardımcı olur. Ayrıca kolesterolü düşürücü etkisi, iltihap önleyici özellikleri ve ciltteki lekelerin azalmasına yardımcı olması da cabası. Saç derisini besleyerek saç dökülmesini önler ve kemik sağlığını destekler. Tüm bunların yanı sıra stresi azaltıcı etkisiyle de biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar