Japonya’nın Ay'a iniş aracı SLIM'den yeni görüntüler

Japonya’nın Ay'a iniş aracı SLIM'den yeni görüntüler
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Ay'a yumuşak iniş gerçekleştiren fakat güneş panellerindeki sorunlar sebebiyle uyku moduna alınan insansız uzay aracı SLIM'den yeni görüntüler elde edildiğini duyurdu.

Japonya'nın insansız uzay aracı SLIM, geçtiğimiz Ocak ayında Ay'a yumuşak iniş yapmasına rağmen güneş panellerindeki sorunlar nedeniyle uyku moduna alınmıştı. Ancak Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), SLIM ile yeniden iletişim kurulduğunu duyurdu. Ajansın yaptığı açıklamada, "Dün gece SLIM ile bağlantı sağladık ve uzay aracının aralıksız 2 geceyi başarılı bir şekilde atlattığını doğruladık" denildi. Ayrıca, SLIM'in kamerası tarafından çekilen yeni krater görüntüsünün elde edildiği belirtildi.

japon-ay-araci-uivj-cover.webp

SLIM, AY'A İNİŞ YAPTIKTAN SONRA UYKU MODUNA ALINDI

SLIM, Ocak ayında Ay yüzeyine başarılı bir şekilde yumuşak iniş gerçekleştirdi ancak güneş panellerinin yanlış yöne bakması nedeniyle şarj olamadı ve bu durumda yeniden çalıştırılmak üzere uyku moduna alındı. Güneşin açısının değişmesiyle birlikte ocak ayının sonlarında kısa bir süre için aktif hale geldi ve son olarak geçen ay bağlantı kuruldu.

aw172103-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar