İzmir’de yolcu dolu tren raydan çıktı! Ortalık savaş alanına döndü

İzmir’de yolcu dolu tren raydan çıktı! Ortalık savaş alanına döndü
İzmir'in Konak ilçesinde seyir halinde olan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) treni Alsancak makas bölgesinde raydan çıktı.

Karşıyaka istikametinden Cumaovası istikametinde seyir halinde olan İZBAN treni, Halkapınar İstasyonu'ndan çıkıp Alsancak İstasyonu'na girmek üzereyken makas bölgesinde raydan çıktı.

Tren içerisinde bulunan yolcular acil çıkış kapıları açılarak raylara indirildi. Tahliye edilen yolcular bölgeden uzaklaşırken olay yerinde İZBAN treni havadan görüntülendi.

aw198324-05.jpg

İZBAN’DAN AÇIKLAMA

İZBAN’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda olaya ilişkin “Alsancak makas bölgesinde yaşanan sorun nedeniyle bir trenimiz hatta kaldı ve Alsancak İstasyonu’na giriş çıkışlar geçici bir süre durduruldu. Seferlerimiz normale döndüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır” açıklaması yapıldı.

aw198324-02.jpg

izban.jpg

aw198324-03.jpg

NE ZAMAN KURULDU? KAÇ YOLCU KAPASİTELİ?

Havalimanıyla bağlantılı ve en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden biri olan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN), Aliağa ile Selçuk arasında hizmet veriyor. 30 Ağustos 2010 tarihinde yolculu ön işletmeye başlaya İZBAN, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 50 ortaklığıyla kuruldu.

İZBAN setlerinin bir vagonu, 750 yolcu taşıma kapasitesine sahip olup, başlangıçta 140 kilometre hıza ulaşabilmektedir. Tren içerisinde bulunan Türkçe ve İngilizce bilgilendirme ekranları ile rahat sistemler, yolcuların seyahatlerini daha iyi ve evde bir şekilde yapmalarına olanak sağlar.

İZBAN'dan yılbaşı için 6 ek sefer | Ticaret Gazetesi

İZBAN VE METRO ARASINDAKİ FARK NE?

Metro tarifeleri ve hızlı toplu taşıma sistemleri genellikle şehir merkezlerinin daha küçük iç kapsamını kapsar ve özel hatlar kullanılır, tarife trenleri ana hat raylı sistemlerini kullanarak daha uzun mesafeleri içerir. İZBAN da bu yetenek, şehir içi ve kırsal bölgeler arasında önemli bir ulaşım ağı oluşturur.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar