İzmir’de 9 milyon 500 TL değerinde tarihi eser ele geçirildi

İzmir’de 9 milyon 500 TL değerinde tarihi eser ele geçirildi
İzmir’in 3 ilçesinde gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, yaklaşık 9 milyon 500 bin lira değerindeki Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler ele geçirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yoğun teknik ve fiziki çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalar neticesinde belirlenen şahısların yakalanması için ekipler Bornova, Konak ve Ödemiş ilçelerinde operasyonlar düzenledi.

Gerçekleştirilen baskınlarda ise toplam 8 ikamet ve 1 iş yerinde arama yapıldı. Operasyonlar sonucunda; Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 3 bin 36 adet sikke, 339 adet ok ucu, ağırlık, obje, heykelcik gibi tarihi eserler ile iki antika toplu tabanca ve üç adet antika kılıç ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserlerin piyasa değeri ise 9 milyon 500 bin TL olarak değerlendirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir’de 9 milyon 500 TL değerinde tarihi eser ele geçirildi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar