İYİ Partili Hasan Mert Çakmak: Gıdasına Sahip Olan Dünyaya Hakim Olur!

İYİ Partili Hasan Mert Çakmak: Gıdasına Sahip Olan Dünyaya Hakim Olur!
İYİ Partili Hasan Mert Çakmak, tarımdaki sıkıntılara dikkat çekti.

GÜNBOYU / MERTCAN ASLANTAŞ

Partisinin Melikgazi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-ge Başkanı olan Çakmak''ın yazılı açıklaması şu şekilde:

Çiftçi zor dönemlerden geçmekte  İlk  olarak şu soruyu sormak istiyorum  bir kilo buğday  bir kilo gübre alabiliyor mu ?

Maalesef  hayır  bu iş gübreyle de bitmiyor mazot ilaç gibi diğer giderlerde katlanarak artıyor  çiftçinin emeği zaten göz ardı ediliyor çiftçi ektiğine pişman  oluyor zararın  neresinden dönsem  kâr diyor  ve çiftçilikten uzaklaşıyor  dünya olarak geçtiğimiz iki yıl bir pandemi atlattık ve gıdanın önemini bir kez daha bu süreçte  hatırladık   AKP iktidarları döneminde uygulanan politikalar, Türkiye’deki tarımı neredeyse durma noktasına getirdi.

Türkiye, tarım ülkesi olma özelliğini son 20  yılda giderek kaybetti. İthal  politikası  yerli ve milliği kaybettirdi  Yerli ve milli olmanın  ilk basamağı  tarım  hayvancılık üretim ile başlar  her sene %100 den fazla zam ile çiftçi tarlasına gübresini hayvanına yemini almak  zorunda kalıyor köy kavramının  içi boşaldı üretici millet tüketici millete döndü bu ekonomiyle  destekler yetersiz ve verilmesi gereken destek yeri ve zamanında ödenmiyor  çoğu çiftçi  maliyetleri  karşılamak  için  kredi çekiyor  sonra o krediyi ödeyemiyor elindeki tarla ve ekipmanından da oluyor  bir besici diyor ki hayranlarıma  yem alabilmek için her ay bir hayvan mı satıp  diğer hayvanlarımın karnını doyurmaya çalışıyorum  diyor. Bu buhran içinde çiftçinin yanında  ve yarınlarındayız eminim ki bizim iktidarımızda çiftçi tarih olmayacak tarih yazacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar