İYİ Partili Aktaş: “Kayseri, Türkiye'ye daha fazla rezil edilmesin”

İYİ Partili Aktaş: “Kayseri, Türkiye'ye daha fazla rezil edilmesin”
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ortaya atılan borç ve istifa iddialarını değerlendirmesinde, “İç çekişme yüzünden Kayseri’nin daha fazla Türkiye’ye rezil edilmemesi gerektir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ortaya atılan borç ve istifa iddialarını değerlendirerek, Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

Büyükşehir ile diğer belediyelerin mali durumunun iyi olmadığını kaydeden Ataş, seçim öncesi yaptığı uyarıları hatırlattı.

Dursun Ataş’ın açıklamaları şu şekilde:

“HİÇBİR ŞEYİN DEĞİŞMEYECEĞİNİ SÖYLEDİK”

“Biz seçim öncesi belediyelerin şu an borç batağında olduğunu söyledik.” diyen Ataş, “Mevcutların yeniden görev başına gelmeleri halinde değişen bir şeyin olmayacağını da belirttik. Çünkü anlayış aynı, bakış aynı, zihniyet aynı. Hepsi bir birinin açığını kapatmanın derdinde. Oysa vatandaşla gerçekler paylaşılmalı. İşte borç yüzünden nasıl birbirlerini üstü kapalı da olsa eleştirdiklerini gördük. Biri Özhaseki’yi, diğer Çelik’i eleştirdi. Son olarak da Başkan Büyükkılıç, sürekli borç konusunu gündemde tutuyor ve bu sorumluluğun altına belli ki girmek istemiyor. Belediyenin şu an 2 milyarı aşkın borcu olduğu konuşuluyor. Büyükkılıç’ın istifa ettiği, sonra vazgeçirildiği konuşuluyor. Meclisten 150 milyon borçlanma yetkisi verilen Büyükkılıç’ın, bu paranın tamamını borç yükü yüzünden kullanamadığı, paranın sadece bir miktarını kullanabildikleri konuşuluyor. KASKİ’nin mal varlıkları ipotekli deniyor. Ne oldu, borçsuz belediye naralarına? Gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Bu daha filmin jeneriği, bakalım sonrasında neler ortaya çıkacak? Birileri de çıkıp, acınacak durumla alay ediyor ve ‘içinizde hasta olan varsa istifa etsin’ şeklinde espri yapıyor. Evet, bir hasta var. O hasta getirilen sistem, o hasta sürdürülmek istenen anlayış. Bu anlayışın artık ülkeye faydası yok” dedi.

“KAYSERİ, TÜRKİYE'YE DAHA FAZLA REZİL EDİLMESİN”

Büyükşehir’de ortaya çıkan borç tartışmalarının yeni bir şey olmadığını dile getiren Ataş, iç çekişme yüzünden Kayseri’nin daha fazla Türkiye’ye rezil edilmemesi gerektiğini söyledi.

Başkan Büyükkılıç’ın ortadaki neden her neyse, görevini sonuna kadar götürmesi ve tamamlaması gerektiğini anlatan Ataş, “Millet sonuçta oy vermiş ve tercihini yapmıştır. Sayın Büyükkılıç’ı seçmiştir. Millet iradesine saygı duyulmalı ve sayın Büyükkılıç görevini tamamlamalıdır. Ortaya çıkan iddialar, söylentiler ne yazık ki Kayserimize zarar veriyor. Biz de bu çerçevede her zaman söylediğimiz gibi Kayseri için yapılması gereken bir şey varsa, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki vatandaşımız, şehrimiz, ülkemiz kazansın. Biz görevden kaçmayız.” şeklinde konuştu.

“O BORÇLARDAN HABERİNİN OLMAMASI İMKANSIZ”

Ataş, Büyükkılıç’ın tabloyu bile bile göreve talip olduğuna da dikkat çekerek, “Burada sanki iş Memduh Başkanın üzerine kalacakmış gibi bir durum da var, ama gelinen noktada seçim öncesi 150 proje açıklarken Memduh Başkan bu tabloyu biliyordu. Yani gerçekleri göre göre okoltuğa talip oldu. Belki bu borçlanmanın suçlusu değil, ama o da uzun yıllardır Büyükşehir Meclisinin en etkin isimlerinden biriydi. Sonuçta bu tablodan haberinin olmaması imkansız. O zaman akıllara birileri sözünde durmadı mı? Ya da birilerinin Büyükşehir için başka bir planı mı var? Birileri işleri daha da çıkmaza sokup, başka emellerini ortaya koymak mı istiyor? soruları akla geliyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar