İYİ Parti'den saldırı tepkisi: Sonuna kadar takipçisiyiz

İYİ Parti'den saldırı tepkisi: Sonuna kadar takipçisiyiz
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, İYİ Parti'nin Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş’ın uğradığı saldırının ardından bir basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş’a yapılan saldırıyı kınamak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı.

İYİ Parti ve CHP’nin İl Başkanları, Milletvekilleri, Meclis Üyeleri ve Parti Yöneticileri Bursa Büyükşehir Belediye Binası önünde bir araya gelerek, basın açıklamasına bulundu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, burada yaptığı açıklamada yapılan saldırının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Bahadır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘’Bu menfur saldırıyı esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu tür anlayış ve davranışı bütün varlığımızla lanetliyoruz.

Milletimiz, her zamankinden daha fazla sevgi ve birlik diline ihtiyaç duymaktadır.

Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğu bu dönemde, bizler asla kutuplaştırıcı siyaset dilinin bir parçası olmayacağız.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, milletimizin arzu ettiği birlik ve huzur ortamının tesisi için, sabır ve kararlılıkla her zamankinden daha fazla çalışmaya devam edeceğiz.

Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan, medya - siyaset dünyasına ve bilhassa partimizin mensuplarına yönelik saldırılarla devam eden, buna benzer olaylar, bütün toplumu endişeye sevk edecek düzeye gelmiştir.

Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın her bireyinin, can ve mal güvenliğinin teminatı devlettir. Her vatandaşımızın günlük hayatını huzur ve selamet içerisinde geçirmesini sağlamak, yine devletimizin asli vazifelerinin başında gelmektedir.

Bu düşünceden hareketle; Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcümüz sayın Mehmet Temirtaş’a yapılan bu menfur saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatılmasını, saldırıyı yapanların, planlayıcıları ile beraber yargı önüne çıkartılarak, kamu vicdanını rahatlatacak şekilde hak ettikleri cezayı almaları kamuoyunun en temel beklentisidir.

Sayın Temirtaş’a saldıranların kullandığı aracın, bir Bursa Milletvekili’nin resmi danışmanına ait olması oldukça düşündürücüdür. Bu nedenle olayın arka planı aydınlatılmaya daha da muhtaç hale gelmektedir.

Bugün burada toplanan bizler temsil ettiğimiz siyasi kurumlar ve aziz milletimiz adına, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımıza milletimiz önünde söz veriyoruz.’’

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hüseyin AKKUŞ konuşmasında, ’’Karanlık eller bu sefer Bursa’da ortaya çıktı. Yapılanları kınıyorum. Bir an önce yapanların yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorum. Bu saldırı hepimize yapılmıştır’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar