İYİ Parti'den flaş kurultay kararı: Misafir alınmayacak

İYİ Parti'den flaş kurultay kararı: Misafir alınmayacak
İYİ Parti'de 27 Nisan'da yapılacak olan Olağanüstü Kurultaya üç başkan adayının da verdiği onayla misafir alınmaması hakkında bir karar verildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından İYİ Parti olağanüstü kurultaya gitme kararı almıştı.

Açıklanan kurultay tarihine günler kala İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Hakan Şeref Olgun'dan kurultayla alakalı bir açıklamalar geldi. Olgun'un aktardığına göre İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da yapılacak.

iyi-partinin-olaganustu-kongre-tarihi-belli-oldu.png

KURULTAYA KATILIM SINIRLAMASI GETİRİLDİ

Sosyal medyadan bir açıklama yayınlayan Olgun, kurultaya katılım sınırlaması getirildiğini de duyurdu.

Olgun, şu açıklamaları yaptı:

“Organizasyon komitesi ve Genel Başkan adayları, Koray Aydın'ı temsilen Yetkin Öztürk, D.Musavat Dervişoğlu'nu temsilen Buğra Kavuncu, M. Tolga Akalın'ı temsilen Rıdvan Uz beylerin katılımlarıyla yapılan toplantıda, Aday temsilcilerince hiçbir şerh ve itiraz beyanında bulunulmaksızın varılan komite kararı üzerindeki ortak görüş doğrultusunda, Salonun fiziki şartları ve kapasitesi de dikkate alınarak; Kurultay delegeleri, İl, İlçe ve Belediye Başkanlarımız ile önceki dönem milletvekillerimiz dışında katılımcı davet edilmemesi kararlaştırılmıştır.

Partimize ve milletimize hayırlı olmasını dilerken İYİ Parti ailesi olarak Kurultayımıza gölge düşürecek herhangi bir çarpıtma ve provokasyona izin verilmemesini rica ederim."

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti, seçimin hemen ardından bir açıklama yaparak olağanüstü kurultaya gidileceğini açıklamıştı. İYİ Parti lideri Meral Akşener kurultay tarihini 27 Nisan olarak duyurmuş aynı zamanda kendisinin genel başkanlık için aday olmayacağını söylemişti.

27 Nisan'da yapılacak Olağanüstü Kurultay'da Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı olmak için yarışacak.

iyi-parti-001.png

NELER OLMUŞTU?

31 Mart Yerel Seçimleri’ne müstakil bir şekilde giren İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, Meral Akşener 1 Nisan’da seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklamıştı. Akşener, 8 Nisan’da yaptığı yazılı bir açıklamayla “Bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım” diyerek tekrar aday olmayacağını açıkladı. Kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenirken, kimlerin adaylığını koyacağı da şekillendi.

Genel Başkan Akşener’in, aday olmadığı kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın adaylıklarını açıkladı.

İYİ Parti’de kurultaya sayılı günler kala genel başkan adayları, delege ve milletvekili grubunun desteğini alabilmek için çok yoğun çalışmalar yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar