İYİ Parti Eskişehir'den "LGS" açıklaması

İYİ Parti Eskişehir'den "LGS" açıklaması
İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Serap Diker, yaptığı basın açıklamasında Sayısal derslerde Türkiye genelinde ciddi problemlerin olduğunu ifade ederek eğitim sistemindeki eksikliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Serap Diker, LGS sonuçlarının değerlendirilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Diker, basın açıklamasında LGS sınavına giren öğrencilerin sayısal derslerde yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti.

Diker, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Saygıdeğer Eskişehirliler ve gururumuz, geleceğimiz olan gençlerimiz,

LGS sınav sonuçları açıklandı. Eskişehir bir sıçrama yaparak 7. sıraya yerleşmiştir. Bu konuda emeği geçen, başta gençlerimiz ve aileleri olmak üzere tüm eğitim çalışanlarını kutluyor ve Türkiye adına teşekkür ediyorum.

Bundan sonra bizim için önemli olan, bu başarının devamlılığını sağlamaktır. Eskişehir 2017-2018 eğitim yılında 28.olurken 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında TEOG sınavında sadece Türkçe dersinde 3. olabilmiştir. Sayısal derslerde Türkiye genelinde ciddi problemler olduğu ortadadır. Özelinde Eskişehir, genelinde Türkiye'deki eğitim sistemi masaya yatırılarak eksikleri ve doğruları bulunmalı yeni çalışma planları belirlenmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bu konuda çalışma yapmaya davet ediyorum.

Eskişehir'in elde ettiği bu başarının devam etmesini diliyor gençlerimizi ve ailelerini tekrar kutluyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar