İşten çıkarma dalgası büyüyor: Teknoloji devi yüzlerce çalışanını gözden çıkardı!

İşten çıkarma dalgası büyüyor: Teknoloji devi yüzlerce çalışanını gözden çıkardı!
ABD'li perakende devi Amazon'un, Prime Video ve Amazon MGM Studios birimlerinde bulunan yüzlerce çalışanın işine son vereceği duyuruldu.

Prime Video ve Amazon MGM Studios'un Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins, şirketin uzun vadeli vizyonu doğrultusunda atılan adımlardan bahsettiği bir not gönderdi. Bu adımların bir parçası olarak yüzlerce çalışana işten çıkarma kararı alındığını belirtti.

Hopkins, yatırımları artırırken belirli alanlardaki yatırımları azaltma veya durdurma fırsatlarını değerlendirdiklerini belirterek, bu kararların sonucunda Prime Video ve Amazon MGM Studios organizasyonundaki yüzlerce çalışanın işine son verileceğini açıkladı.

1-003.webp

Hopkins, bu kararın zorlu bir karar olduğunu vurgulayarak, etkilenen çalışanlara destek içeren çeşitli paketler sunacaklarını bildirdi. Bugün itibarıyla işten çıkarmalardan etkilenen çalışanlara ulaşmaya başlayacaklarını belirtti.

500’DEN FAZLA ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARIYOR

Amazon'a bağlı olan canlı yayın platformu Twitch'in CEO'su Daniel Clancy, "Zorlu bir değişiklik" başlıklı bir blog yazısı paylaştı..

Clancy, şirketin iş gücünü azaltma kararı aldıklarını ve bu doğrultuda 500'den biraz fazla çalışanın işine son verileceğini duyurdu.

Clancy, organizasyonlarını mevcut ölçeğe ve gelecekteki büyüme beklentilerine göre şekillendirdiklerini ve alınan bu kararın zor bir süreç olduğunu vurguladı. CEO, etkilenen çalışanlara destek sağlamak için çeşitli önlemler alacaklarını belirtti.

2.jpeg

Clancy, Twitch’te çalışan sayısını 500’ün biraz üzerinde azaltmaya yönelik adım attıklarını kaydederek, organizasyonlarını işin mevcut ölçeğine ve gelecekte nasıl büyümeyi beklediklerine dair ihtiyatlı tahminlere göre boyutlandırdıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar