İstanbul'un gözbebeği 99 yıl aradan sonra yeniden hizmete girecek

İstanbul'un gözbebeği 99 yıl aradan sonra yeniden hizmete girecek
İstanbul'un üçüncü büyük Mevlevihanesi olan Kasımpaşa Mevlevihanesi, 99 yıl aradan sonra hizmete açılıyor.

17. yüzyıl mirası olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Kasımpaşa Mevlevihanesi, 11 Mayıs Cumartesi günü kapılarını yeniden ziyaretçilere açacak.

Kasımpaşa Mevlevihanesi, Galata ve Yenikapı Mevlevihanelerinden sonra İstanbul'un en büyük üçüncü Mevlevihanesi olma özelliğini taşıyor. Üç yüz yıl boyunca Osmanlı medeniyetinde insan yetiştiren irfan ocakları arasında yer alan bu tarihi yapı, 99 yıl aradan sonra tekrar hizmete girmeye hazırlanıyor. İnsan ve İrfan Vakfı tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilen mekân, tasavvuf, eğitim ve sanat alanlarında insanların yetişmesine hizmet etmeyi amaçlıyor.

4564.jpg

Mevlevihane'nin bahçesinde bulunan atölyeler ise öğrencilere hizmet verecek. Öğrenciler, tarihi mekânda eğitim alırken aynı zamanda el sanatları gibi alanlarda da kendilerini geliştirebilecekler.

aw201277-02.jpg

Kasımpaşa Mevlevihanesi hakkında bilgi veren İlyas Ozan Kaya, tarihi ve kültürel öneme sahip olan bu yapıyı aslına uygun olarak restore ettiklerini ve hizmete açacaklarını belirtti. Ayrıca, Mevlevihane'nin tarihi önemini vurgulayan bir hikaye de anlatıldı. Abdurrahman Tevruz, Mevlevihane'nin Evliya Çelebi üzerindeki etkisini ve tarihini açıkladı ve bu mekânın önemini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar