İstanbul’daki pahalılıktan ev bulamayan Merkez Bankası Başkanı Erkan nereye taşındı

İstanbul’daki pahalılıktan ev bulamayan Merkez Bankası Başkanı Erkan nereye taşındı
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul’daki kira artışından şikayet ederek, kendi evine çıkamadığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Erkan, İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayet etti.

"ANNEMLERE TAŞINDIK"

Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Merkez Bankası Başkanı Erkan, kira artışlarına yönelik yaptığı açıklamada, “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” dedi.

ENFLASYONDA TEK HANE 2026’DA

Yüksek memur rütbesine sahip olan Başkan Erkan, kiraların enflasyonun daha gerisinde kalması için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ulaşım ve yemek gibi hizmet gruplarında fiyat artışlarının yavaşlamasının 2024 sonunda olacağını aktaran Erkan, bu durumun kira ve eğitim gibi gruplarda ise biraz daha yavaş olacağını belirtti. Enflasyonda tek haneli rakamların ise 2026’da olacağını dile getiren Erkan, “2025 sonu hedefimiz ise yüzde 14" dedi.

Birden fazla evi olan vatandaşlara da sitem eden Erkan, ‘Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı’ dedi.

"MARKETTE İLK PATATESİN FİYATINA BAKIYORUM"

Hakan’ın yönelttiği “Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar?” sorunu da yanıtlayan Erkan, şunları söyledi:

"Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var. Aynı ürünü farklı fiyata satan market gördüğüm zaman bunu onlara soruyorum. Sonuçta iki adım ötedesin. Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. "

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar