"İstanbul'da hemşehri siyasetine girmemeye çalışıyorum"

"İstanbul'da hemşehri siyasetine girmemeye çalışıyorum"
Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde Çerkez STK temsilcileri ile buluşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da hemşehri siyasetine girmediğini söyledi.

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde Çerkez STK temsilcileri ile buluştu. İmamoğlu, "Davetlere katılıyorum. Yaşadığımız seçimle ilgili ilgi alaka gösteren, İstanbul'un yaşamına, bütün unsurlarına ilgi gösteren STK'lar var. Bu yaşadığınız kentle ilginizi yükseltir. Bu anlayışı hemşehri dernekleri kimliğinin önünde tutuyorum" ifadesini kullandı. 

Hemşehri derneklerinin kolonileşmemesi gerektiğini savunan İmamoğlu, "Bunu başarmak hiç zor değil. Yeter ki bu duyguyu verebilen bir lider olsun" dedi. 

İmamoğlu, "Çerkez vatandaşlarımıza baktığımda vatanımın değerini daha çok anlıyorum. Bir vatanın bir millet için ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Şu anki vatanımızı daha sıkı sıkı korumanın neferi olacak Çerkez vatandaşlarımız. Bosna Hersek'teki soykırımı hisseden, yakınları insanlara baktığınızda buna rağmen ayakta durması toplumun vicdanını oluşturur" diye konuştu. 

İmamoğlu, İBB başkanı olarak, yerel yönetimler özellikle bu tür demokrasinin karşılık bulduğu yerlerdir. Merkezi hükümetin tek çöpüne kullanmadan 5 senede bunu başardık. Fayda-maliyet unsurlarının nasıl gözetileceğini deneyimledim. Bu alanlarda biz sizin gibi derneklere hem mekansal hem de etkinlik sağlamaya devam edeceğiz. O zaman bir şehir olabilmek, İstanbullu olabilmek kavramlarını birleştirir. Dil tektir, bunun da hiçbir zaman zararını görmedim. Trabzon'da ne konuşursam, Diyarbakır'da da onu konuşurum. Babam, 'Siyasette yalan söylemeden ne kadar yaşayacak, bilemiyorum' dedi" ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar