İstanbul'da alıkonulanların tamamı evlerine döndü

İstanbul'da alıkonulanların tamamı evlerine döndü
İstanbul’da armatörünün borcu nedeniyle Haziran 2018’den beri alıkonulan Streamline gemisinin Rus mürettebatının tamamı geminin çıkış yaptığı Rusya’nın Rostov bölgesine dönüş yaptı.

Sputnik’e konuşan Streamline gemisinin kaptanı Bahman Bagirov, mürettebatın tamamının evlerine döndüğünü ifade ederek "Pazar gecesi mürettebatın kalan 6 üyesi de Rostov bölgesine geldi" dedi. 
Denizcilerin şimdilik geminin satış prosedürlerinin tamamlanmasını beklediğini belirten Bagirov, bunun en az bir yıl sürebileceğini ifade etti.

Bagirov “Türkiye’deki avukat konuyla ilgileniyor. Onunla bağlantımız sürüyor. Herkesin hesabı var. Para alınırsa hesaplara aktarılacak” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da alıkonulan geminin kaptanı: Taleplerimiz yerine getirilmezse Boğaz'ı kapatacağız
Rusya'nın Rostov-na-Donu kentinden İstanbul'a tamirat için gelen Streamline gemisi Haziran 2018'de armatörünün borcu nedeniyle mürettebatıyla birlikte tutuklanmıştı. Geminin mürettebatı o tarihten bu yana evlerine dönemiyor ve maaşlarını alamıyordu.

Daha önce mahkemenin yarın yapılacak olan duruşmasında alıkonulan gemiyi serbest bırakma ihtimalinin de değerlendirileceği belirtilmişti.

Ekim ayında Akça Shipping'in sahibi Cezmi Akça Sputnik'e, eski gemi operatörü tarafından imzalanan sahte bir kira sözleşmesi ve geminin tutuklanmasına neden olan borçla bağlantılı olarak süren davanın bitmesini beklediklerini ve bir ay içinde mürettebata olan borçlarını ödeyeceklerini söylemişti. Ancak, mürettebata herhangi bir ödeme yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar