İstanbul'da 1453 projesi imar planları yeniden iptal edildi

İstanbul'da 1453 projesi imar planları yeniden iptal edildi
Ali Ağaoğlu'nun TOKİ ve Emlak Konut işbirliğiyle İstanbul Maslak'taki Fatih Ormanı'nın yanında bulunan eski askeri alanda inşa ettiği 1453 projesinin imar planlarına ilişkin açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin açtığı davada, geçen aylarda bir bilirkişi raporu yayımlandı. Projeye karşı daha önce altı kez iptal edilen imar planlarına yönelik olarak hazırlanan yedinci plan da mahkeme tarafından iptal edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk'ün haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlı toplu satışı yapılan proje, uzmanlar tarafından sık sık eleştirildi. İstanbul'daki Fatih Ormanı'nın yanı başında yer alan bu projeye karşı birçok dava açıldı. Daha önce altı kez iptal edilen imar planlarına karşı hazırlanan yedinci plan da mahkeme tarafından iptal edildi.

23.jpeg

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davada, geçen aylarda bir bilirkişi raporu yayımlandı. Raporda, imar planlarının şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilmişti. Ayrıca, planlarda yoğunluk değerlerinin nasıl düşürüldüğüne dair herhangi bir açıklamanın bulunmadığı, belediye hizmet alanının ne amaçla kullanılacağının plan uygulama hükümlerinde belirlenmediği, planlarda "özel üniversite alanı" fonksiyonunun yer almadığı halde alanda özel üniversite alanı bulunduğu ve kişi başına düşen inşaat alanının 78 metrekare olarak belirlenmesinin gerekçelendirilmediği ifade edilmişti.

123.jpg

Raporun mahkemeye sunulmasının ardından, imar planlarına ilişkin yedinci kez yürütmeyi durdurma kararı verildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar