İsrailli firmayla ticareti ortaya çıkmıştı: MHP’li Hilmi Durgun kendisini böyle savundu

İsrailli firmayla ticareti ortaya çıkmıştı: MHP’li Hilmi Durgun kendisini böyle savundu
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun’un sahibi olduğu Agrosel Tarım'ın, İsrailli Haifa firmasıyla ticaret yaptığı ortaya çıkmıştı. Haberler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Durgun, ticareti 'milli görev' olarak nitelendirdi.

İsrail'in Gazze'de sivil, çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin devam eden saldırıları ve Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin sürmesi, Türkiye'nin siyasi ve ticari camiasında tartışmalara yol açıyor.

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun'un sahibi olduğu şirketin İsrail ile ticaret yapmasıyla ilgili sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

1712558893066-milligorebvvv-1.jpg

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Durgun, şirketi Agrosel Tarım'ın kuruluşundan bu yana 2002 yılından itibaren yerli ya da ithal tohum ticareti yapmadığını belirtti.

Ayrıca, şirketin gübre üretimi yaptığını ve üretilen gübrelerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlara satıldığını vurguladı.

"DÜNYANIN SAYILI FİRMALARINDAN"

Durgun, gübrenin üretiminde kullanılan hammaddenin ülkede bulunmadığını ve bu nedenle Azot (N), Fosfor (P) ve Potasyum (K) gibi temel bileşenlerin dünyanın farklı ülkelerinden ithal edildiğini ifade etti. Bahse konu İsrail firmasının dünyanın önde gelen gübre hammaddesi üreticilerinden biri olduğunu belirten Durgun, firmanın Türkiye'de genel müdürlükleri bulunduğunu ve yüzlerce müşterisiyle faaliyet gösterdiğini ekledi.

"MİLLİ BİR GÖREVDİR"

Durgun, "Bitkisel üretimin devamlılığı için elzem olan gübre ve bitki besleme ürünlerinin, Türk çiftçisi ile buluşabilmesi için gübre hammaddesi olan azot fosfor ve potasyumun ithal edilmesi veya ithalatçıdan tedarik edilmesi ihtiyaçtır. Türk tarımının gelişimi ve Türk çiftçisinin dünya kalite standartlarını yakalayabilmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü teknoloji, gübre, ilaç, tarım makinaları vb. ihtiyaçlarının karşılanması milli bir görevdir” İfadelerini kullandı.

gkltezswgaixi-x.jpeg



YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar