İsrail'den İran'a füze saldırısı

İsrail'den İran'a füze saldırısı
ABD medyası, İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısına başladığını bildirdi. İran medyası ise İsfahan kentinde havaalanı yakınında patlamalar yaşandığını duyurdu. İran'daki tüm uçuşlar durduruldu.

ABD'li bir yetkiliye dayandırılan haberlere göre, İsrail İran'a karşı misilleme saldırısı başlattı. ABC News'in ilk olarak duyurduğu haberi CBS News ve CNN de takip etti.

İsrail'in Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu iddiaları doğrulanmadı. CNN'e konuşan bir ABD'li yetkili, Biden yönetiminin İsrail'in İran'a karşı misilleme saldırısına onay vermediğini belirtti ve ABD'nin bölgede geniş çaplı bir çatışma istemediğini vurguladı.

5.webp

ABD'YE DAHA ÖNCE HABER VERMİŞ!

ABD'li yetkili, İsrail'in İran'a sınırlı bir misilleme saldırısı düzenleyeceği konusunda perşembe günü bilgi verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı desteklemediğini belirtti. Yetkili, vurulan bölgenin nükleer bir tesis olmadığını da ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, saldırıyı henüz resmi olarak doğrulamadı.

854120.jpg

İRAN'DA PATLAMA SESLERİ...

İran basını, İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda, İran Hava Kuvvetleri Üssü'nün bulunduğu bölgede patlama seslerinin duyulduğunu aktardı. Devlet televizyonu, İsfahan'da şiddetli bir patlama sesi duyulduğunu ve kaynağının henüz belirlenmediğini bildirdi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı ise Kehcavaristan şehrinde bir patlama sesi duyulduğunu bildirdi. Bu bölge, İsfahan Havalimanı ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8. Üssü'ne yakın bulunuyor.

87451.jpg

İran'ın devlet haber ajansı, birçok ilde hava savunma bataryalarının ateşlendiğini duyurdu. İranlı yetkililer, Al Jazeera'ya bir dizi dronun düşürüldüğünü söyledi.

Suriye'deki askeri tesislerde de patlamalar meydana geldiği bildirildi. İran yetkilileri, füze saldırısı olmadığını ve dronların düşürüldüğünü belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar