İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun istifası ve erken seçim için meydanlara döküldü

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun istifası ve erken seçim için meydanlara döküldü
Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesi üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle protesto düzenledi.

İsrail'de, Netanyahu hükümetine karşı yapılan protestolar tekrar gündeme geldi. Son haftalarda hükümet karşıtı gruplar, Gazze'deki çatışmalar, esirlerin serbest bırakılması için siyasi iradenin gösterdiği kayıtsızlık gibi konularla "ülkenin en sağcı hükümetinin" istifası ve erken seçim taleplerini içeren protestoları artırdı.

Hayfa, Batı Kudüs ve Netanyahu'nun ikamet ettiği kuzeydeki Kayserya'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi.

Protestoların merkezi olan Tel Aviv'de, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi'nde binlerce protestocu bir araya geldi.

Platformda hükümeti eleştiren konuşmalar yapılırken, protestocular Başbakan Netanyahu ve hükümet üyelerine karşı pankartlar ve dövizler taşıdı.

Binlerce kişi, güvenlik güçlerinin demir bariyerlerle kapattığı Menachem Begin Caddesi'ne doğru ilerledi, hükümetin istifası taleplerini haykırarak yürüdü.

Protesto sırasında, Netanyahu'nun yüzünün kanlı olduğu pankartlar ve "Suç Bakanı" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Ayrıca, "Sen baştansın, sen suçlusun" yazılı afişler ve Netanyahu'nun resmini Kolombiyalı suç örgütü elebaşı Pablo Escobar'ın fotoğrafıyla birleştiren "Bibi Escobar" yazılı dövizler de görüldü.

Polis ile göstericiler arasında caddede arbede yaşandı.

Esir takası talebiyle de eş zamanlı gösteriler düzenlendi. Savunma Bakanlığı'nın önünde toplanan göstericiler, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını istedi.

Yüksek sesle sloganlar atan ve davullarla düdükler çalan göstericiler, "Hepsi hemen eve!", "Hey Joe! Biden, onları kurtarmamıza yardım et", "Yardım!" gibi sloganlar attı.

Göstericiler, meydanda meşaleler yakarak protestolarını sürdürdü.

Savunma Bakanlığı'nın önünde ateş yakarak polis müdahalesine direnen eylemciler, daha sonra Tel Aviv'in ana arterlerinden biri olan Ayalon Otoyolu'nda kuzey istikametinde trafiği kapattı.

Gözaltına alınan eylemciler de oldu.

Kayserya'daki Netanyahu'nun konutunun yakınında da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi. Göstericiler, Netanyahu hükümetini eleştiren pankartlar taşıdı ve erken seçim taleplerini yineledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar