İsrail, Lübnan'da bir binayı vurdu: Aynı aileden 8 kişi öldü

İsrail, Lübnan'da bir binayı vurdu: Aynı aileden 8 kişi öldü
İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde gerçekleştirdiği hava saldırısında 3 katlı bir binaya düzenlenen İHA saldırısında aynı aileden 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait İHA, Nebatiye kentine bağlı Mercayun bölgesinde bulunan binayı güdümlü füze ile hedef aldı. Saldırı sonucunda Hüseyin Bercavi, eşi Emel Mahmud, kızları Emeni Bercavi ve Zeynep Bercavi, çocukları Mahmud Emir ve Hüseyin Ali Emir, kız kardeşi Fatima Bercavi ve yeğeni Gadir Abbas Tarhini hayatını kaybetti.

Bu olay, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'a yönelik saldırılarında ölen sivil sayısını 42'ye çıkardı. Toplamda çatışmalarda, 196 Hizbullah mensubu, 8 Emel Hareketi üyesi, 12 Hamas Hareketi mensubu, 12 İslami Cihad üyesi, 1'i asker 2 Lübnanlı güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri de hayatını kaybetti.

Öte yandan, İsrail ordusunun Safed kentindeki Kuzey Komuta Merkezi'ne yapılan füze saldırısının ardından Lübnan'ın güneyine yönelik geniş kapsamlı hava saldırılarına başladığı belirtiliyor. Saldırılarda Savana beldesindeki bir aile, 2 çocuk ve anneleri ile 2 Hizbullah mensubu da hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar