İsrail İran'ın saldırı sonrası hava sahası kapatmıştı: Havalimanlarında hareketlilik başladı

İsrail İran'ın saldırı sonrası hava sahası kapatmıştı: Havalimanlarında hareketlilik başladı
İsrail, dün gece İran kaynaklı bir İHA saldırısı sonrasında kapatılan hava sahasını sivil uçuşlara yeniden açtığını duyurdu.

Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar, İsrail ve İran arasındaki gerilim sebebiyle 7 saat boyunca durdurulmuştu. Ancak İsrailli yetkililerin açıklamasına göre, hava sahası tekrar sivil uçuşlara açıldı ve uçuşlar yeniden başladı. İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın haberine göre, İHA saldırılarının ardından kapatılan hava sahası tekrar trafiğe açıldı.

Dünya genelinde sivil havacılık trafiğini izleyen "Flight Radar 24" internet sitesi de Tel Aviv saatiyle 05:15'te İsrail hava sahası üzerinden birçok uçağın geçtiğini bildirdi.

Ancak Tel Aviv ile Tahran arasındaki gerilim sürerken, birçok havayolu hala rotalarını Kuzey Sina ve Türk hava sahası üzerinden belirliyor.

Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçuşlar, İran kaynaklı İHA saldırısı nedeniyle Tel Aviv saatiyle 01:00 ile 07:00 arasında durdurulmuştu.

8-001.jpg

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, bu saldırının ülkesinin topraklarına yönelik bir saldırı olduğunu ilan ederek misilleme yapacaklarını duyurmuştu. İsrail ise bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.

Dün ise İran, İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, saldırıların bazı askeri hedefleri vurduğunu belirtirken, İsrail ise çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar