İsmail Saymaz, İYİ Parti'deki suikast girişiminin perde arkasını anlattı: Saldırı sırasındaki gizli mesaj ortaya çıktı

İsmail Saymaz, İYİ Parti'deki suikast girişiminin perde arkasını anlattı: Saldırı sırasındaki gizli mesaj ortaya çıktı
İsmail Saymaz, İYİ Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e yönelik düzenlenen silahlı saldırının perde arkasını anlattı. Söz konusu saldırının emri ise yine bir başka İYİ Partili isim tarafından verilirken, saldırı sırasında verilen "Çocuklar denize girdi mi?" mesajının bir şifre olduğu ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e yönelik silahlı suikast girişiminin perde arkasındaki detayları kaleme aldı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ayşen Kurt ve eşi Yahya Kurt ile tetikçi arasındaki pazarlığı aktaran Saymaz, olayın arkasındaki gerekçenin Kurt'un belediye başkan adayı olma isteği ve Ergen'in buna karşı çıkması olduğunu iddia etti.

NAMUSUNU LEKELEDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Saymaz'ın aktardığına göre, Ayşen Kurt'un eşi Yahya Kurt, Ergen'in öldürülmesine karar verdi. Geçen yıl aralık ayında, tuttuğu azmettiriciyi arayarak suikast planını detaylarıyla görüştü. Kurt, görüşmesinde azmettriciye Ergen'in eşinin namusunu lekelediğini iddia ederek öldürülmesini istedi. Ancak tettikçi, Ergen'in ilçe başkanı olduğunu hatırlatarak suikastin siyasi sonuçlarına dikkat çekti. Bunun üzerine Kurt, Ergen'in görevden alınmasını sağladı.

ekran-resmi-2024-02-19-07-zdfw.webp

ÖLDÜRMEK YERİNE AYAKLARINA SIKTI

Ergen'in görevden alınmasının ardından Yahya Kurt, Çelik ile görüşerek suikast planını devreye soktu. Kurt, tetikçiye Ergen'in evinin krokisini, telefon numarasını, işyerinin yerini ve aracının plakasını vererek suikast için hazırlık yaptı. İki isim otelde buluşarak 20 Milyon TL'ye anlaşırken azmettirici, Ergen'in çocuklarının küçük olmasından dolayı onu öldürmek yerine ayaklarına sıkmaya karar verdi.

1-6541651-4xuo.jpg

GİZLİ ŞİFRE ORTAYA ÇIKTI

Bir an önce sonuç alınmasını isteyen Yahya Kurt, azmettiriciyi arayıp "Çocuklar denize girdi mi?" diye sordu. Bu soru Ergen'in vurulup vurulmadığıyla ilgili bir şifreydi.

Çelik saldırı olmadığında "Hava soğuk, çocuklar denize giremez" yanıtını veriyordu.

PARAYI ALAMAYINCA HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Suikast planı bir ay sonra, 31 Ocak'ta gerçekleşti ve Ergen evinin önünde vuruldu. Bunun üzerinde 20 milyon TL'nin yarısı olan 10 milyon TL üzerinden anlaşıldı. Ardından, azmettirici, Kurt'a saldırının başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek parayı talep etti. Kurt, azmettiriciye ödeme yaparken bir kısmını tetikçiye verdi.

Daha sonra işler beklenmedik şekilde değişirken, azmettirci, Kurt'tan talep ettiği parayı alamayınca suikast planının detaylarını içeren bir video kaydıyla Ergen'e ulaştı ve karakola giderek ifade verdi. Video kaydını özellikle paranın seri numaralarını içerecek şekilde çektiğini belirten azmettirici, işin perde arkasını aydınlatarak adalete teslim oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar