İslam Memiş'ten elinde altın bulunduranlara son uyarı! Hazırlığa başlayın

İslam Memiş'ten elinde altın bulunduranlara son uyarı! Hazırlığa başlayın
Altındaki dalgalı grafik devam ederken, altın ve para piyasalarınun uzmanı İslam Memiş'ten altın sahiplerine yönelik dikkat çeken bir uyarı geldi. Memiş, "Daha gerçek yükselişler başlamadı" diyerek altının yükseleceği rekor seviyeyi açıkladı.

Gram altın 2023 yılının başından bu yana yükselmeye devam ediyordu. Geçtiğimiz hafta ani bir düşüş yaşayan altının gram fiyatı 1130 TL seviyelerine geriledi. 

RİSKLER ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR!

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi ile Fed’in faiz kararlarında yaşanması beklenen ılımlı para politikası altın ve değerli metal fiyatlarında sert artışları desteklemişti. Sonraki süreçte FED başkanı Jerome Powell’in "Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2''ye gerilediğinden emin olmalıyız. Enflasyonun yüzde 2''ye doğru gittiğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız." sözleri piyasaları etkiledi.

Powell’in açıklamalarına rağmen FED’in sıkı para politikalarından kısmi de olsa vazgeçerek Ocak ayı toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirdi. Diğer yandan küresel resesyon riskleri de varlık fiyatlanmalarında etkili olmaya devam ediyor. 

"YÜKSELİŞ YENİ BAŞLADI"

Altın piyasalarını değerlendiren Memiş şu sözleri kullandı: "Önümüzdeki birkaç ay biraz daha zorlu geçebilir o yüzden temkinli olmakta fayda var. 10 aydır baskılanan altın gibi gümüş gibi değerli metaller manüpile edildi. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni başladı. Tabii ki zaman zaman kar satışları olacaktır. Şu anda altının ons fiyatı 1865 dolar. 1900 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1915 seviyesi var. Çok yakın bir zamanda 1900 dolarları artık telaffuz etmeye başlarız.

"YUKARI YÖNLÜ DEVAM EDECEK"

Gram altın TL fiyatı şu anda bin 130 lira seviyesinde ama yukarıda bin 170 lira seviyesi var. Sonra bin 200’lü rakamları artık yavaş yavaş konuşmaya başlarız. Hem fiziki tarafta hem de merkez bankaları tarafında altın talebi halen devam ediyor. Özellikle merkez bankaların biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda da tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini görebiliriz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar