İslam Memiş'ten altını olanlara son uyarı! Rekor olacak

İslam Memiş'ten altını olanlara son uyarı! Rekor olacak
Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulundu. Memiş, altında yükselişin devam edip etmeyeceği üzerine beklentileri açıkladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTINI OLANLARA SON UYARI

Altın fiyatlarında yükselişin devam etmesinin beklendiğini belirten Memiş, “Yıl sonuna kadar altında yükseliş görülecektir. Yukarı yönlü ataklar devam edecektir. O yüzden bozdurmak isteyen vatandaşların acele etmemesini tavsiye ediyorum. Altın fiyatları daha yeni yükseliş trendine başladı. 6 aydır bir baskılanma vardı. Bu baskılanmanın sonuna geldik. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket devam ediyor. Altının ons fiyatındaki yükselişler gram altın fiyatına da yansıdı” ifadelerini kullandı.

ALTINA YÖNELİM SÜRÜYOR

Altın fiyatlarının 6 aydır baskı altında olduğunu ifade eden Memiş, “Altının ons fiyatındaki hareketlerin pozitif yönde ilerlemesini bekliyorum. Son 6 aydır altın fiyatlarında yaşanan baskı yılın üçünü çeyreğinde hem merkez bankası hem de vatandaşlar alımlarını arttırdı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yılın üçüncü çeyreğinde 31 tonluk alım yaparken mücevherat ve işçilikli altın tarafında 11 tonluk altın talebi oluştu. Yastık altındaki altınlarda da ciddi bir alım oldu. Çeyrek altın, gram altın, cumhuriyet altını gibi. 980 lira seviyesine kadar gerileyen gram altın vatandaşları alıma yönlendirdi” şeklinde konuştu.

GRAM ALTINDA REKOR BEKLENTİSİ

Altın fiyatlarında artışın devam etmesinin beklediğini ifade eden Memiş, “Gram altın 1030 lira seviyesine kadar yükseldi. Gram altın/TL fiyatında yeni rekorlar beklemeye devam ediyoruz. Özellikle 1060, 1090, 1150 lira gibi rakamları yukarı yönlü hareketini devam ettireceğini düşünüyorum. Gümüşte de aynı zamanda yükseliş devam ediyor. Özellikle altın alımı yapacak olan vatandaşların da acele etmesi gerekiyor. Çünkü altın fiyatlarında artık bin liranın altında bir seviye çok mümkün gibi durmuyor” dedi.

ALTIN ALAMAYANLARA TAVSİYE

Altın alamayan ancak yatırım yapmak isteyen kişilere tavsiyelerde bulunan Memiş “Banka mevduatlarında da ciddi bir alım talebi oluştu. Banka mevduatlarında yüzde 70 civarında bir artış oldu. Altın yatırımı yapamayan yüksek bulan kişilerin gümüşe yönlenmesi gerekiyor. Onda da ciddi yükselişler bekliyoruz. Gümüşün gram fiyatı kapalı çarşıda 13 lira seviyesine yükselirken gümüşün ons fiyatı 21 -25 dolar seviyesinde. Burada da yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar